Haberler

Beylikdüzü'de Vatandaşlara Aşure İkram Edildi

Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla ilçenin belli noktalarında aşure ikram etti.

Beylikdüzü Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla ilçenin belli noktalarında aşure kazanlarını kaynattı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından karıştırılan aşureler, 30 bin vatandaşa ikram edildi.

Beylikdüzü Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Camii'nde öğle namazı sonrası vatandaşlara dev kazanlarla pişirilen aşureleri ikram etti. Belediye tarafından her yıl geleneksel hale gelen aşure dağıtımı ilçenin 5 ayrı noktalarında yapılarak toplamda 30 bin vatandaşa ikram edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dağıtımda Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun kazanların başına geçerek aşureyi karıştırıp pişirdi.

Aşurelere nar ekleyerek vatandaşlara ikramlarda bulunan Başkan Yusuf Uzun, Muharrem ayının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Uzun, "Muharrem ayının hepimize hayırlar getirmesini diliyorum. Ülkemizde insanlar arasında sevgiye, saygıya kardeşliğin yaygınlaşmasını istiyorum. Bugünde 30 bin civarında kişiye dev kazanlarla aşure hazırlandık. Hazır olan aşurelerimiz de var. Ama özellikle aşurenin hazırlanış ve yapışını burada görelim ve bunu birlikte yaşayalım dedik. İnanıyorum ki anlamlı oldu" diye konuştu.

Aşureyi pişiren Nazım usta, pişirdiği aşurenin tarifini vererek, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Aşurenin sağlıklı bir tatlı olduğunu da vurgulayan Nazım Usta, aşurenin içerisinde besleyici ürünün olduğunu, bu yüzden de insan sağlığına faydalı olduğunu belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Nazım Usta Yusuf Uzun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title