Haberler

Kayseri'de Arabuluculuk Merkezi Açıldı

Kayseri Adalet Sarayı'nda Adalet Bakanlığı tarafından, 'Arabuluculuk Merkezi' açıldı.

Kayseri Adalet Sarayı'nda Adalet Bakanlığı tarafından, 'Arabuluculuk Merkezi' açıldı.

Kayseri Adliyesi'ndeki açılışa, Vali Orhan Düzgün, Başsavcı Orhan Usta, Başsavcı vekilleri Mustafa Arslantürk, Abdurrahman Koçarslan, Baro başkanı Fevzi Konaç, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş, Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, İdari İşler Müdürü Ali Şimşek, savcılar, avukatlar ve davetliler katıldı. Açılan derneğin irtibat ve bilgilendirme merkezi olduğunu belirten Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, şunları söyledi:

"Arabuluculuk konusunda dava açan vatandaşlarımızı, hukuk mahkemeleri ön bürolarında burada arabuluculuk konusunda bilgilendirip, yönlendireceğiz. Burada personel arkadaşlarımız olacak. Bu arkadaşlarımız dava açmaktan daha kolay, daha hızlı olan daha ucuza mal olacak olan bu çözüm yolunu onlara açıklayacaklar ve taraflar kendi kararlarını kendileri vermek suretiyle, sorunu barışçıl şekilde çözümleyecekler. Buradaki arkadaşlarımız gelen vatandaşlara bilgilendirme yapacaklar."

Açılışın ardından, merkezi gezen davetliler, 'Hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk ve uygulamaları' konulu sempozyuma katıldı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vali Orhan Düzgün Adalet Bakanlığı Fevzi Konaç Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title