Haberler

Kaymakam'ı Kurtaran Amca Konuştu

Güncelleme:

Linç edilmek istenen Kaymakam'ı kurtaran Yaşlı Amca "Ortada bırakamazdım" dediği Kaymakam'a çağrıda bulundu.

Irak sınırında meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden acılı ailelerin taziyesine giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u provokatörlerin saldırısından kurtaran yaşlı amca,"Kaymakamı ortada bırakamazdım" dedi. "Kahraman" ilan edilip takdir toplayan yaşlı köylünün adının Emin Kaya olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak gazetesinden Çetiner Çetin'e konuşan Kaya, olayın provokasyon olduğunu ve linç girişiminde Gülyazı köylülerinin olmadığını söyledi. Taşdelen Köyü'nde ikamet eden Yavuz, sınırda hayatını kaybedenlerle aynı aşiretten olduğunu belirterek olay günü diğer aşiret ve aile mensupları gibi taziye için çadırda olduğunu ifade etti. Olay yerinde bir anda eli sopalı taşlı insanlar arttığını belirten Kaya, "Bu insanların çoğu başka yerlerden gelenlerdi. Ben koştum kaymakam beyi çektim aşağıya doğru, çünkü yolun üzerinde çoluk çocuk ellerinde taş sopa vardı. Aşağıya yuvarlandığımızda toparlandık ve ben kaymakamı çekmeye başladım. Kalabalığa sesimin yettiği kadar durun dedim. Ama karşımdaki kalabalıkta hep öfkeli ve tanımadığımız çocuklar vardı. Bizim köylüler de bana yardım ettiler. Kaymakamı ortada bırakamazdım" diye konuştu.

BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Geleneklerinde eve gelen misafire saldırmanın olmadığını belirten Kaya, "Kaymakam evimize taziyemize gelmiş. Devlet kapımıza gelmiş, evimize gelen insana saldırmak olur mu?" diye sordu. "Adam bize, insanlığımıza güvenmiş gelmiş kapımıza kadar gelmiş, nasıl saldıralım" diyen Kaya, şöyle konuştu: "Biz olay olduğu zaman silah kullanılmasından çok korktuk. Çok şükür olayı çıkaranların istediği olmadı. Kimse, bize köylülerimize, siz kaymakama saldırdınız demesin, biz kaymakam bey için elimizden geleni yaptık. Kaymakam bey bize küsmesin bizim köylerimize eskiden olduğu gibi yine gelsin. Kaymakam taziyemize evimize gelsin başımızın üstünde yeri var."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Naif Yavuz Emin Kaya Uludere Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title