Haberler

Kaymakam Cadde Ortasında Darp Edildi

Manisa'nın Turgutlu İlçesi Kaymakamı Sadettin Kalkan, Manisa'da Ailesiyle Birlikteyken, Durak İhlali Yaptığı Gerekçesiyle Uyardığı Yolcu Minübüsü Şoförü ve Arkadaşı Tarafından Darp Edildi.

Manisa'nın Turgutlu İlçesi Kaymakamı Sadettin Kalkan, Manisa'da ailesiyle birlikteyken, durak ihlali yaptığı gerekçesiyle uyardığı yolcu minübüsü şoförü ve arkadaşı tarafından darp edildi.

Olay, bugün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, gezmek amacıyla ailesiyle birlikte Turgutu'dan Manisa'ya gelen Kaymakam Sadettin Kalkan, Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada, durak harici yaya geçidinin önünde durduğu gerekçesiyle şehir içi yolcu taşıyan minübüsün şoförü ile tartıştı. İddiaya göre, şoför Yüksel D.'ye yaya geçidinin önünde beklemesinin yanlış olduğunu ve biraz daha ileri gitmesi gerektiğini belirten Kaymakam Kalkan, kendisini

dinleyen şoförü trafik ekiplerine bildireceğini ifade edince dolmuştan inen şoför ve arkadaşı Murat K.'nin saldırısına uğradı. Eşi ve çocuklarının gözleri önünde darp edilen Kaymakam Kalkan'ın bu sırada gözlüğü kırıldı. Şoför ve arkadaşı daha sonra olay yerinden uzaklaştı. Kaymakam Sadettin Kalkan'ın durumu polise bildirmesinin ardından şoför Yüksel D. ve arkadaşı Murat K. yakalanarak gözaltına alındı.

Şehit Öztürk Polis Karakolu'na giderek şahıslardan şikayetçi olan Kaymakam Kalkan, daha sonra darp raporu için Manisa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Adli tabip tarafından muayene edilen Kalkan, burada darp raporu aldı. Burada gazetecilere olayı anlatan Kaymakam Sadettin Kalkan, "Eşim ve çocuklarımla birlikte Manisa'da gezmeye çıkmıştık. Beyazfil binası yakınlarında yolun karşısına geçmek isterken ve özellikle yaya geçidini kullanırken, yolcu minübüsü yolcu almak için tam yaya geçidinin ortasında durdu.

Ben de şoförü uyararak buranın yaya geçidi olduğunu, durmaması gerektiğini ifade ettim ve biraz daha ileriye gitmesini söyledim. Sonra kendisi durmakta ve yolcu almakta ısrar etti. Ben kendisini ikinci defa uyardım ancak beklemekte ısrar edince, ben de trafik merkezine plakayı bildirerek cezai işlem uygulanması için şikayette bulundum. Bunu yaptıktan sonra şoför biraz daha ısrarcı olmaya başladı ve daha fazla bağırıp çağırmaya başladı. Sonra bir yolcuyla beraber minübüsten indiler ve saldırıya geçtiler.

Bunun üzeine ben de asayiş ekiplerinden yardım istedim. Onlar da hızlıca ayrıldılar. Daha sonra da yakalandılar" dedi. Kaymakam Sadettin Kalkan, boğuşma sırasında gözlüklerinin de kırıldığını belirtti.

Burnunun üzerinde darp izi olduğu gözlenen Kaymakam Sadettin Kalkan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fikri Özsoy ile birlikte hastaneden ayrılırken, dışarıda polis aracında bekletilen zanlılar doktor kontrolüne alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(ÖA-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title