Haberler

Kars Sarıkamış Kar Festivali

Kars'ın Sarıkamış İlçesinde Bu Yıl 4.'sü Düzenlenen Geleneksel Kar Festivali, Kardan Heykellerin Gezilmesiyle Başladı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bu yıl 4.'sü düzenlenen Geleneksel Kar Festivali, kardan heykellerin gezilmesiyle başladı.

Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki festivale; Vali Mehmet Ufuk Erden, Sarıkamış 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferit Güler, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Sarıkamış Kaymakamı Rahmi Köse, İlçe Belediye Başkanı İlhan Özbilen, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl ve ilçe yöneticileri ilk olarak kardan heykellerin yapıldığı atölye çalışmalarını inceledi. Kars'ın sembolü haline gelen ve Vali Erden'in dikkatlice incelediği kardan kaz heykeline vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Vali Erden, "Kaz artık hem özgürlüğün hem yörenin sembolü olarak değerlendirilecek. İstanbul EMİT Fuarı'nda da kaz sembolünü tanıttık. Bundan sonra Kars ve Sarıkamış bu sembolü kullanacak. Kaz yöremizin hayvanıdır ve insanların mutfağında önemli bir yer işgal etmektedir. O bakımdan hem sıcak bir görüntü arz etmekte ve hem de insanların hayatlarının önemli bir parçası olmaktadır" dedi.

Vali Erden ve beraberindekiler daha sonra Nuh'un Gemisi, Peri Bacaları, insan ve hayvan figürleri ile kardan adamların yer aldığı heykelleri inceledi.

Daha sonra 1'inci etap telesiyejler önünden 600 metrelik parkurda yapılan kortej yürüyüşüne, ardından da tören alanına geçildi. Lisanslı 300 kayakçının yaptığı gösterinin ardından minik kayakçılar tarafından getirilen Türk bayrağı, protokol üyelerine teslim edildi. Bayrağı öperek alan Vali Mehmet Ufuk Erden, burada yaptığı konuşmada, "Kış sporları ve kış turizmi bakımından önemli noktalardan biri olan Sarıkamış Kayak Merkezimiz, sarıçam ormanlarıyla kaplı oluşu, kar kalitesi ve pist güzergahları açısından kayaktan en fazla keyif alınan yerdir" diyerek herkesi Kars ve Sarıkamış'a davet etti.

(BA-İRT-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title