Haberler

Karacasu'da Deprem Tatbikatı

Karacasu Devlet Hastanesi'nde afetlere hazırlık çerçevesinde deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Karacasu Devlet Hastanesi'nde afetlere hazırlık çerçevesinde deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Aydın Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat öncesi, hastane personeline afetler karşısında sergilemeleri gereken davranışlar konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hastane Afet Planı çerçevesinde, senaryo gereği personel tarafından deprem sonrası hasta tahliyesi gerçekleştirilerek bahçede toplanmaları sağlandı. Hastaneye ulaşan UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri hastanenin bir bölümünde oluşan enkazın altında kalan hastayı kurtardı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibi lideri İsmail Çelebi, Hastane Afet Planı çerçevesinde her sene yapılan tatbikatlarla hastanelerin afetlere hazırlık durumunun tespit edilmeye çalışıldığını belirtti. Tatbikatın aşamaları hakkında bilgi aktaran Çelebi "Ekiplerimiz bu tatbikatta başarılı bir çalışma ortaya koydu. İlimizdeki sağlık tesislerimizde her yıl tatbikatlarımızı yaparak eksiklerimizi görüyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Çelebi Karacasu Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title