Haberler

Kar ve tipi nedeniyle yolu kapalı olan hamile kadın UMKE ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye ulaştırıldı

Güncelleme:

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Burçkalan Mahallesi'nde yolu kar ve tipiden kapalı olan hamile kadın, UMKE ve sağlık ekipleri tarafından ambulansa taşınarak hastaneye ulaştırıldı.

VAN'ın Çaldıran ilçesinde yolu kar ve tipiden kapalı olan Burçkalan Mahallesi'nde sancısı başlayan hamile kadını; 2,5 kilometre karda yürüyen UMKE ve sağlık ekipleri önce ambulansa, daha sona da hastaneye ulaştırdı.

Yolu kardan kapalı olan Çaldıran ilçesine bağlı Burçkalan Mahallesi'nde 3'üncü çocuğuna gebe olan kadının doğum sancıları tuttu. Rahatsızlanan kadın için yakınları 112 Acil Sağlık Hizmetlerini arayarak yardım istedi. Bunun üzerine bölgeye sağlık ve UMKE ekipleri yönlendirildi. Ambulans, karla kaplı yolda ilerleyemeyince, ekipler hastaya ulaşmak için yaklaşık 2,5 kilometre yaya yürüdü. İlk müdahalesi evinde yapılan kadın, daha sonra ambulansın olduğu yere kadar sedye üzerinde taşındı. Hamile kadının, doğum için Çaldıran Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çaldıran Van Acil Durum Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title