Haberler

Kanserde, En Büyük Hata Belirtileri Hafife Almak

Beylikdüzü Belediyesi Kanser Haftası’nda Medicana Hastanesi ile ortaklaşa “Kanser Paneli” düzenledi.

Beylikdüzü Belediyesi Kanser Haftası'nda Medicana Hastanesi ile ortaklaşa "Kanser Paneli" düzenledi. Panelde obezitenin birçok kanser çeşidi riskini taşıdığına ve hastalık belirtilerini hafife almanın en büyük hata olduğuna dikkat çekildi.

Her yıl 4 Şubat Dünya Kanser gününde milyonlarca insanın ölümüne sebep olan ve pek çoğu önlenebilir hastalığa karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi ve Medicana Hastanesi ortaklaşa "Kanser Paneli" düzenledi. Medicana Hastanesi'nde görev yapan Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Osman Kaya, Genel Cerrah Uzmanı Prof. Dr. Muzaffer Sayar, Nükleer Tıp Uzmanı Doç.Dr. Meryem Kaya ve Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Öznur Aksakal'ın gönüllü olarak katıldığı panelde kanserin ürküten raporları masaya yatırıldı.

Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Osman Kaya kanserin nedenlerinden tedavi yöntemlerine kadar birçok konuda katılımcıları bilgilendirdi. İnsanın yaşayış tarzının değişmesinden dolayı kanser hastalarının sayısının giderek arttığını belirten Kaya, fast-food tarzı beslenme alışkanlıklarının kanser riskini artırdığını belirtti. Günde 120 gramdan fazla kırmızı et tüketiminin kalınbağırsak kanseri olasılığını yükselttiğini söyleyen Dr. Ali Osman Kaya dünyayı saran obezite hastalığının birçok kanser çeşidi riskini taşıdığını ifade etti. "Obezitenin önlemesi durumunda çok sayıda hastalığa ve kansere yakalanmaktan kurtuluruz" diyen Dr. Kaya yüzde yüz kanserden korunma yolunun olmadığını açıkladı. Kaya, insanoğlunun yaşam süresinin uzamasıyla doğru orantılı olan kanserin ilerleyen dönemlerde çok sayıda insanda görüleceğini açıkladı.

"KANSER" LÜKS HAYATIN BEDELİ

Genel Cerrah Uzmanı Prof. Dr. Muzaffer Sayar ise zenginleştikçe şişmanlayan ve hayat zevkleri değişen insanların kanser hastalığına maruz kaldığını söyledi. Sayar, "Lüksü seviyoruz. İyi yemek istiyoruz, çok yemek istiyoruz. Bunların birde bedeli var. Hayat insana verdiği her şeyin bedelini mutlaka alır. Hiçbir şeyi bedava vermez" dedi.

Sıkıntı ve stresten uzak durmayı tavsiye eden Dr. Sayar, kanserin kaçınılmayacak bir hastalık olma yolunda ilerlediğini söyledi. Kanserle mücadele ederken hayat tarzımızı ona göre ayarlamamız gerektiğini ifade eden Sayar, en büyük hata belirtileri hafife almak oysaki erken teşhiste insan normal hayatına devam edebilmekte dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Meryem Kaya Osman Kaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title