Haberler

Kamyonetin Devrilmesiyle Yaralanan Pakistanlı Kaçaklar Barınmaevine Yerleştirildi

Tekirdağ'da Kamyonetin Devrilmesi Sonucu Yaralanan Pakistan Uyruklu Kaçak Göçmenler, Hastanedeki Tedavilerinin Ardından Barınmaevine Yerleştirildi. Kaçak Göçmenlerin Yunanistan'a Gitme Karşılığında Kişi Başı 4 Bin Dolar Para Ödedikleri İddia Edildi.

Tekirdağ'da kamyonetin devrilmesi sonucu yaralanan Pakistan uyruklu kaçak göçmenler, hastanedeki tedavilerinin ardından barınmaevine yerleştirildi. Kaçak göçmenlerin Yunanistan'a gitme karşılığında kişi başı 4 bin dolar para ödedikleri iddia edildi.

Malkara ilçesi İnecik köyü yakınlarında meydana gelen kazada kamyonette bulunan toplam 33 Pakistan uyruklu mülteciden 28'i yaralanmış diğerleri ise olay yerinden kaçmaya çalışırken jandarma tarafından yakalanmıştı. Pakistanlı kaçaklar Tekirdağ Devlet Hastanesi tedavilerinin ardından Tekirdağ'a merkezine bağlı Kayı köyündeki barınmaevine yerleştirildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nün sağladığı imkanlarla daha önce ilköğretim okulu olarak kullanılan binaya da yerleştirilen kaçakların her türlü ihtiyaçları

da polis tarafından karşılanıyor.

Kaçaklar jandarma ve polise verdikleri ifadelerde kamyonet sürücüsüne kendilerini Yunanistan'a götürmesi karşılığında kişi başı 4 bin dolar verdiklerini söyledi. İsimlerini dahi söylemekten çekinen mülteciler 1 ay önce İstanbul'a geldiklerini ve şimdi ülkelerine geri dönmek istediklerini belirtti. Mülteciler, "Kaza akşam 6 sıralarında oldu. Birçok arkadaşımız yaralandı. Bir ay önce arkadaşlarla İstanbul'da toplanmıştık. Bazıları kazadan sonra kaçmaya çalıştı sonra yakalandılar. Kötü şartlarda yaşıyoruz.

Hastanede tedavi olmak istiyoruz ve ülkemize dönmek istiyoruz. Kimseye para vermedik" dedi.

Kayı köyündeki okulun sınıflarını yatakhaneye dönüştüren Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü kaçakların kalmaları için ranza, battaniye ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyor. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi Müdürü Gülbahar Önderışık, özellikle son bir yıldır kaçak sayının yüzde 300 artış gösterdiğini söyledi. Barınmaevinde kaçakların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Önderışık, "Bu olay da bir araç devrilmesi sonucu şahıslar yakalandı. Adliye tahkikatı merkez Jandarma Komutanlığı

tarafından yapıldı. Şu anda 25 elimizde 8'i hastanede tedavi altında. Gerekli yazışmalara başlandı. Konsoloslukların yardımını aldıktan sonra sınır dışı edilecekler. Önce biraz iyileşmelerini bekliyoruz. Eski okul binasını onlar için hazırladık. Misafir konumunda oldukları için nezarethanelerde tutmuyoruz. Bahçede havalandırıyoruz, temizliklerini sağlıyoruz, yemeklerini veriyoruz. Daha sonra da sınır dışı işlemlerini yapacağız" dedi.

(EÖ-RA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title