Haberler

Kahramanmaraş - 'Özün Sözü Rasim Özdenören' Belgeselinin Galası Yapıldı

'Özün Sözü Rasim Özdenören' belgeselinin galası yapıldıTÜRK edebiyatının yaşayan en önemli isimlerinden biri olan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Şair ve Yazar Rasim Özdenören'in hayatını anlatan 'Özün Sözü Rasim Özdenören' belgeselinin galası, Kahramanmaraş'ta yapıldı.

'Özün Sözü Rasim Özdenören' belgeselinin galası yapıldı

TÜRK edebiyatının yaşayan en önemli isimlerinden biri olan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Şair ve Yazar Rasim Özdenören'in hayatını anlatan 'Özün Sözü Rasim Özdenören' belgeselinin galası, Kahramanmaraş'ta yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan 'Özün Sözü Rasim Özdenören' belgeselinin galası Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Galaya; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Rasim Özdenören'den sonra Yedi Güzel Adam'ın hayattaki bir diğer ismi Yazar Nuri Pakdil ile daire amirleri ile davetliler katıldı. Galaya özellikle öğrencilerin ilgisi yoğun olurken; Özdenören ve Pakdil, salona öğrencilerin alkışları arasında girdi.

Gala, tebrik telgraflarının okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafı okunduğu sırada Rasim Özdenören gözyaşlarına hakim olamadı. Galanın açılış konuşmasını yapan Başkan Fatih Mehmet Erkoç, davetlilere teşekkür ederek, Bizim kahraman ecdadımız İstiklal mücadelesinde bu ülkenin kuruluşunda en önde durmuştur. ve Osmanlı'nın son destanını, cumhuriyetin de ilk destanını yazmıştır. Nasıl o gün kahramanca bir duruş sergilemişse onların evlatları olan değerli ağabeylerimiz, şimdi aramızdalar Rasim ağabeyleri Nuri ağabeyler, üstad Necip Fazıllar, Cahit Zarifoğlulları gibi birçok değerli söz üstadı, edebiyatçı ülkemizin istiklal ve istikbal mücadelesinde de bugünkü bu yeni Türkiye'nin ruhunun oluşmasında da kalemleriyle sözleriyle, eserleriyle öncü olmuşlardır dedi.

PAKDİL EZELİ VE EBEDİ ULU ÖNDERİMİZ HZ. MUHAMMED

Celalettin Güvenç ile Vahdettin Özkan'ın da konuşma yapmasının ardından belgesel izletildi. Belgeselin sonunda Rasim Özdenören'e, Nuri Pakdil'e ve belgeselin yönetmeni Ekrem Doydu'ya plaket verildi. Nuri Pakdil, plaketi aldıktan sonra Rasim Özdenören'i kutlayarak, Yedi Güzel Adam'dan ikimiz kaldık Rasim Özdenören ile elhamdülillah. Öbürleri hep Allah'ın rahmetine kavuştular. Allah, Nuri Pakdil'e de, Rasim Özdenören'e de uzun ömürler versin. Ne mutlu, yeryüzünün gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi, ezeli, ebedi ulu önderimiz Hz. Muhammed'in ümmetinden olabilenlere. Ne mutlu, Müslüman'ın diyene diye konuştu.

PLAKETİNİ EŞİYLE BİRLİKTE ALDI

Rasim Özdenören ise plaketini almak için sahneye eşi Ayşe Özdenören ile birlikte çıktı. Eşinin elini öpüp sarılan Özdenören, plaketini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un elinden aldı. Bu sırada duygulanan Özdenören, belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Mehmet Erkoç Rasim Özdenören Kahramanmaraş Nuri Pakdil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title