Haberler

"Kadın Kent Gönüllüleri"

Güncelleme:

Milletvekili Sevim Savaşer'inde katıldığı toplantıda çağlayanlı kadınlar, sorunlara birlikte çözüm aradılar.

Kağıthaneli "Kadın Kent Gönüllüleri", İstişare toplantılarına ara vermeden devam ediyor. İlçenin tüm mahallelerinde Belediye Kadın Meclisi şemsiyesi altında örgütlenen kadınlar, bulundukları semtlerde çevrecilik hareketi başlatıyorlar. Sokaklarından parklarına, binalarından caddelerine varana kadar, her alanda yaşanılır bir Kağıthane için kolları sıvayan kadınlar, fikir ve görüşlerini istişare toplantılarında paylaşıyorlar.

Başkan Fazlı Kılıç'ın oluşturduğu Kadın Meclisi, Kağıthane'nin 19 Mahallesinde ara vermeden yapılanmasını sürdürüyor. Birçok konuda Belediyeyle irtibatlı olarak faaliyet gösteren gönüllü kadınların amacı, mutlu bir aile ortamı oluşturarak huzur ve barış içinde yaşamak.

23 Mart 2012 Cuma günü Çağlayan Vatan Caddesinde bulunan Efes Düğün Salonunda yapılan toplantıya İstanbul 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer de katıldı. Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç'ın da bunduğu programda Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Meryem Karaköse, Kadın Meclisi Başkanı Nuran Sevinç, Çevre Koruma Müdürü Canan Atasoy, Temizlik İşleri Müdürü Nazmi Kutlu, Özel Kalem Müdürü Levent Dirice, Belediye Meclis Üyesi Ergun Keleş, Kadın Mahalle Başkanları Filiz Benlioğlu ve Mürüvvet Kalaycı da yer aldılar.

Toplantının açılış konuşmasını Kadın Meclisi Başkanı Nuran Sevinç yaptı. Sevinç, "Kent gönüllüsü dostlarımız, -Kadın Kent Gönüllüsü- Toplantımıza hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında iki yıl önce bu programları başlattıklarını söyleyerek, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a ve gönül verenlere teşekkür etti.

Kağıthane'deki değişim ve projelerden karelerin yer aldığı sunumdan sonra, kürsüye gelen Çevre Koruma Müdürü Canan Atasoy, Ambalaj Atıkları ve Geri Dönüşüm konusunda sinevizyon eşliğinde davetlilere bilgi aktarımında bulundu. 180 000 haneyi teker teker dolaşarak, mavi poşet dağıttıklarını söyleyen Atasoy, ambalaj atıklarının bu poşetlerde toplanarak, hazır olduğunda görevli ekipler tarafından alınacağını ifade etti. Tehlike ihtiva eden Zararlı maddelerin de yine görevli elemanlar tarafından toplanarak imha edildiğinin altını çizen Canan Atasoy, Kullanılmış atık yağlardan da eneri üretiminde yararlanıldığını ifade etti.

İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meryem Karaköse, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'a ve arkadaşlarına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Sevim Savaşer, AK Parti Hükümetinin yapmış olduğu çalışmalardan bahsederek Eğitim alanında yapılan gelişmelere değindi. Fatih Projesinin de tüm Ülke dâhilinde uygulamağa geçirileceğinin müjdesini veren Sevim Savaşer, Hükümet ve Belediyelerin uyum içinde büyük projeleri gerçekleştirdiğini ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kadın Kent Gönüllülerinin Belediye çalışmalarına büyük katkı sağladığını dile getirerek, pırıl pırıl bir Kağıthane oluşturduklarını ifade etti. Fazlı Kılıç, Başbakanımıza, Milletvekilimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sevim Savaşer Canan Atasoy Fazlı Kılıç Kağıthane Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title