Haberler

Kadın Cinayetlerinde Aynı Tas Aynı Hamam! İlk 3 Ayda 94 Cinayet

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük sorunlarından kadın cinayetlerinde değişen hiçbir şey yok. 2016 yılının ilk 3 ayında 94 kadın öldürüldü. 94 kadından 29'u kocaları tarafından hayattan koparıldı.

Türkiye'nin terörden sonraki en büyük baş belası kadın cinayetleri. Tecavüze uğrayıp öldürülenler, intihara sürüklenenler, kocası tarafından öldürülenler, namus cinayetleri...

Hiç şüphesiz son zamanlarda kadın cinayeti denince akıllara Özgecan Arslan geliyor. Talihsiz kız, 11 Şubat 2015 günü okul çıkışı bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülmüş, babası ve arkadaşının yardımıyla cesedi yakılmıştı. 2 gün içinde tüm zanlılar yakalanmış ve cezaevine gönderilmişti. Ağırlaştırımış müebbet hapis cezası alan katillerden Suphi Altındöken 11 Nisan 2016 günü Adana E Tipi Cezaevi'nde öldürüldü. 1 buçuk yıl geçmesine rağmen Özgecan'ın acısı hala yüreklerde, her kadın cinayetinde akıllara o geliyor.

Peki yaşanan tüm bu olaylardan sonra kadın cinayetlerinde bir gerileme var mı?

İLK 3 AYDA 94 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Hiç öyle gözükmüyor çünkü, Türkiye'nin en büyük 'Haber Analiz ve Raporlama Sistemi' Habermetre'nin verilerine göre; 2016 yılının ilk 3 ayında tam 94 kadın öldürüldü. Bu kadınların 34'ü tespit edilemeyen sebeplerden, 30'u kadının kendi hayatına dair sebeplerden, 27'si ise kadının ilişkisini sonlandırmasından kaynaklandı. 9 kadın ise bir başka sebepten dolayı öldürüldü.

KADINLARI EN YAKINLARI ÖLDÜRÜYOR

Öldürenler ise ne acıdır ki en yakınları...

İlk 3 ayda öldürülen kadınlardan 29'u kocası tarafından, 20'si tespit edilemeyen bir kişi tarafından, 18'i eski sevgilisi tarafından, 17'si akrabası tarafından öldürülmüş. Bitmedi 6 kadın oğlu, 5 kadın babası, 2 kadın da eski kocası tarafından öldürülmüş. 3 kadını ise tanımadığı bir saldırgan öldürmüş.

KADINLAR NASIL ÖLDÜRÜLÜYOR?

Talihsiz kadınlar Habermetre'nin hazırladığı verilere göre en çok ateşli silahla saldırıya uğramış. Ateşli silahı kesici alet, tespit edilemeyen yöntem, sert cisim ve darp takip ediyor. Boğma ve yakma ise son sıralarda yer alıyor.

MEDYANIN KADIN CİNAYETLERİNE İLGİSİ

Kadın cinayetleri medyanın da yakından takip ettiği bir konu. Öyle ki bu yıl içinde şu ana kadar 4 bin 682 kadın cinayeti haberi yayınlandı. Bu haberler tam 3 milyon 865 bin 78 kez okundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suphi Altındöken Türkiye 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

CCCSARSINTICCC:

TERÖRİST KADIN CENAZESİ NİYE GÖSTERİYORSUNUZ

10
2
yanıtYanıtla
CHP:

bu ülkede adalet bitti yok artık normal bunlar alışın teksas ülkenize

7
1
yanıtYanıtla
yürekler erkek değil:

akp hükümeti çocuk tecavüzüne oğlancılığa kadın dövülmesine pkklıya çok ültümas geliyor . . akp hükümetinde erkek varsa idamı refaranduma götürür

7
0
yanıtYanıtla
Ayran:

Sıkıntı yok kesin Chp zihniyeti yüzünden oluyordur bu olaylar, sütten çıkma 14 yıldır yönetimde olan aklı selim müslüman insanlar yönetiyor. .

3
2
yanıtYanıtla
Abim:

KADİNİ MALİ GİBİ GÖRÜYORLAR. . KENDİLERİNE BAKAMİYORLAR. . . O YOKSULLUK VE PERİSANLİGİ ALDSTİLMAYİ BAŞKASİ CEKMEZ BİLİYORLAR. . . AYRİLAMİYORLAR SEVGİDEN DEĞİL BAKİCİLSRİNİ KAYBETMEK İSTEMİYORLAR. . ÇOOOK PARALARİ OLSUNDA

5
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

işsizlik temel sorun radikal çözümler arıyorsanız işsizligi bitirin . . . .

5
0
yanıtYanıtla
AR.......:

Erkeklerin kadınlara karşı görüşleri değişmedikçe bu cinayetler artarak devam edecektir BU DA ANCAK İSLAM AHLAKIYLA OLUR . . . . .

3
1
yanıtYanıtla
Erdeniz:

Bre MAL!!! ZATEN İSLAM AHLAKIYLA , memleketi yönetmeye çalıan yobazlar yüzünden oluyor herşey. . .

yanıt2
yanıt0
ramazan:

işte yeni türkiye, işte iyi yönetim , her türlü önlem alındı.

2
1
yanıtYanıtla
AR,,,,,,,:

PİSLİK ERDENİZ sen insan olsan gerçek islam ahlakının ne olduğunu bilirdin insan olamamışsınki gerçek islam ahlakının ne olduğunu anlayasın bilesin sen İSLAM DÜŞMANISIN. . . .

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title