Haberler

Kadıköy Belediyesi'nde rüşvet çarkı böyle dönmüş! Önce kurbanı seçip sonra söğüşlemişler

Güncelleme:

Kadıköy Belediyesi çalışanlarının da aralarında olduğu kamu görevlilerine yönelik rüşvet operasyonunda gözaltı sayısı 194'e çıktı. Şüphelilerin rüşvet parasını "metre", rüşvet alacak kişiyi ise "sağlam arkadaş" olarak kodladıkları ortaya çıktı. Öte yandan zabıta memurlarının gıda mühendisleri ile bir olup esnafa tuzak denetimler kurdukları öğrenildi.

İstanbul'da çoğunluğu Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıta personeli ve belediye mühendisi olmak üzere 54'ü kamu görevlisi 224 şüpheli hakkında rüşvet suçlarına karıştıkları gerekçesi ile gözaltı kararı verildi.

194'Ü GÖZALTINDA

Soruşturmaya ait diğer detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Operasyonların, İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bir yıl önce gelen bir ihbarla başladığı öğrenildi. Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıtaların rüşvet aldığı içeriğindeki ihbarı araştıran ekipler, teknik ve fiziki takip çalışması yaptı. Elde edilen delillerle bugün sabah saat 06.00'da, İstanbul merkezli, İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak'ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında 6 gıda mühendisi ile 48 zabıta memurunun da bulunduğu 194 kişi gözaltına alındı.

RÜŞVET ALMAK İÇİN "TUZAK DENETİM" YAPMIŞLAR

Edinilen bilgilere göre, şüpheliler rüşvet sistemini şöyle yürütüyor: Zabıta memuru, rüşvet alınacak esnafı belirliyor. Bu esnafla tanışıp telefon numarası bırakılarak, herhangi bir sorunda kendisini araması isteniyor. Böylece esnafın güvenini kazanıyor. Aynı gün suç ortakları olan diğer zabıta memuru ile gıda mühendisleri, o esnafın iş yerine giderek denetim yapıyor, bir açık bulunuyor. Denetim devam ederken esnaf sabah tanıştığı zabıta memurunu arayarak yardım istiyor. Zabıta memuru da denetim tutanakları yırtacaklarını ancak, karşılığında bir banka hesabına bir miktar para yatırması gerektiğini bildiriyor.

RÜŞVETİ "METRE" İSMİYLE KODLAMIŞLAR

Yapılan tespitlerde şüphelilerin, rüşvet parasına 'metre', rüşvet alacak kişiye ise 'sağlam arkadaş' olarak kodladığı ortaya çıktı. Çete üyelerinin esnaftan aldıkları rüşveti 2 kişiye ait hesaplarda topladığı, daha sonra bu paraları kendi aralarında paylaştığı belirlendi. Öte yandan operasyon sırasında vardiya görevinde olan şüpheli zabıta memurlarının, durumdan haberdar olunca zabıta kıyafetlerini çıkarıp eve gittikleri ortaya çıktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadıköy Belediyesi Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (11)

Halit:

nasılda adapte oluyorlar hepte chp li belediyelerde çıkıyor

126
86
yanıtYanıtla
erkan96:

parti ayırmaksızın bütün belediyelerde rüşvet malesef korkunç boyutta.

yanıt58
yanıt14
Osman Tokgonul:

Cahil insanın yanında , kitap gibi sessiz ol . MEVLÂNA .

yanıt16
yanıt5
ERKAN :

yok canım akp hiç yok maşallah

yanıt6
yanıt9
Emre Guler:

partızanlık yapmamak gerek lı kım ıslemısse bu sucu cezasını cekmelı kım olursa gozunun yasına bakılmamalı

133
3
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Ben 45 sene Almanyada çalıştım bu gavurlar belediye işini hakkı ile yapıyor gel bir rüşvet teklif et yandın hapse girersin onlarda esnafı habersiz kontrol ediyor bilhassa gıda ürünleri satanları temiz tarihi geçmemiş ürünlerin varsa kirkacak bir şey yok bizde her şey var esnafıda zabıtasıda

98
2
yanıtYanıtla
gökhan serdar:

her türlü dolandırıcılık suçlarını nitelikli kapsamına alın,ağır cezayıda verin milletin rızkına göz dikmiş bu insanlardan herşey beklenir

41
0
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Kadikoy taraflarinda ISPARK a ait yol uzeri otoparklarin gorevlileri ortalarda gozukmuyor, park-metre de yok, Restaurant-Cafe lerin adamlari VALE adi altinda milletten 20-30 tl tokatliyor, hem de cafe sahipleri de isin icinde.Devlete ait yerleri kendilerinin adamlari ile orgutlesip, ISPARK yetkililerini uzaklastirarak.. 155 i aradim, bunlari ben neden sizlerden once ben goruyorum dedim.

33
1
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Size bir soru, bir belediye rantı çok yüksek bir yeri ( yıllık m2 kira değeri 350 Dolar ) önce yeri spor kulübüne devreder sonra oradan istediği adama verirse kanunen caiz mi, değil mi işin ilginç tarafı ben o partiye senelerdir oy veriyorum ..

16
5
yanıtYanıtla
Mehmet kuru :

İşte CHP belediyeciliği

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title