Haberler

İzmir'de MHP'li Taşer İstifanın Eşiğinde

Yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan MHP'li Murat Taşer, genel seçimde 2'nci bölge 4'üncü sıradan aday gösterilince partiyle yol ayrımına geldi.

Yerel seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan MHP'li Murat Taşer, genel seçimde 2'nci bölge 4'üncü sıradan aday gösterilince partiyle yol ayrımına geldi. Taşer, "İstifayı sıralama nedeniyle düşünüyor değilim. İl Başkanı ve Teşkilat Başkanı Yardımcısına güvenim sarsıldı yol arkadaşlığı yapamayacak duruma geldik" dedi.

Yerel seçim öncesi MHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, genel seçimde 2'nci bölge 4'üncü sıradan milletvekili adayı oldu. Taşer'in üstünde Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, teşkilattan Murat Koç, Genel Merkez'den Süeda Neslihan Çelik yer aldı. Taşer, 4'üncü sıradan aday gösterildiği için üzüldüğünü, kırıldığını belirterek, cuma gününe kadar istifa kararı vereceğini söyledi. Taşer, şöyle konuştu:

"Beni istifayı düşündüren sıralamadaki yerim değil. Benim talebim yokken yerel seçimde aday gösterildim, sahada çok yoğun çalıştım, seçimden sonra il yönetimine girmemi istediler kabul ettim. Genel seçimde yine istemedim ancak aday olmamı talep ettiler. İl Başkanı Necat Karataş ile teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sait Şanlı, bir ayda ne değişti bilmiyorum birdenbire Murat Koç'u bana tercih ettiler ve onların talepleri üzerine Koç, 2'nci sıradan aday oldu. Koç'un bana tercih edilmesinin nedeni bana söylenmedi bile. Daha yetenekli olduğunu, daha çok oy getireceğini söyleseler kabul edeceğim. Aramızda güven bunalımı yaşadığım bu kişilerle yol arkadaşlığına devam edemeyeceğim. Bana destek veren partililerle görüşmelerim sürüyor. Onlar bana yapılanın haksızlık olduğunu belirterek istifa seçeneğini ortaya koymamı, adaylıktan çekilmemi istiyor. Ben soğukkanlılıkla değerlendiriyorum." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Kenan Tanrıkulu Murat Taşer Murat Koç İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title