Haberler

İzmir'de 1 Mayıs Coşkusu (2)

İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlaması, saat 13.30 sıralarında grupların yerlerini almasıyla başladı.'Gün ışığı' adlı grubun müzik dinletisinin ardından açıklama konusunda birleşen tüm sendikalar adına ortak metni okuyan, Billur Tuz...

İzmir'de 1 MAYIS COŞKUSU (2)

ORTAK METİN KADIN İŞÇİDEN

İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlaması, saat 13.30 sıralarında grupların yerlerini almasıyla başladı. 'Gün ışığı' adlı grubun müzik dinletisinin ardından açıklama konusunda birleşen tüm sendikalar adına ortak metni okuyan, Billur Tuz işçisi Mehtap Tekin, "Ülkemizin dört bir yanında işçi sınıfının, emekçilerin sendikalaşma ve hak alma mücadelesi her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Ancak kıdem tazminatlarının kaldırılması, yasakçı sendikalar yasası bizlere dayatılmaktadır. İşçi cinayetleri artmakta, milyonlarca işçi ölümün kucağına atılmaktadır. Hükümetin bunları önlemek için atması bir yana adeta çanak tutan taşeron sisteminin yaygınlaşmasını sağlayacak yasa değişikliğine hazırlandığı görülmektedir. Uygulanan yeni eğitim sistemleri, iktidarın uyguladığı baskıcı politikaların en büyük göstergesidir. Kamu emekçilerine yönelik saldırılarda her geçen gün artmaktadır. Kadın cinayetlerinin yaygınlaştığı, zorun ve baskının hakim olduğu, ülkenin kanun hükmünde kararnamelerle yönetildiği bir devlet izini hissetmekteyiz. Düşünce, basın ve örgütlenme özgürlüğü, kamu emekçilerinin toplu sözleşme ve grev hakkının önündeki engeller kaldırılmamaktadır. 1 Mayıs kürsümüzü, herkese adalet istemenin bir kürsüsüne çeviriyoruz. Milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline getiriyoruz. Her günü 1 Mayıs'a, her günü mücadele gününe çevirmek için mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da, zaman zaman deniz polisinin kullandığı bota binerek denizden de güvenlik önlemlerini denetledi. Konuşmanın ardından kutlamalar, Yel Değirmeni grubunun müzik dinletisiyle devam etti.

DHA(İÖ/AAA) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gündoğdu 1 Mayıs İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title