Haberler

İtaatsizlik Çadırı Zanlıları, Adliyede

İzmir'in Agora semtinde, BDP'nin sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında kurulan çadırın kaldırılması ve devamındaki operasyonlarda gözaltına alınan, 3'ü kadın 19 kişi adliyeye sevk edildi

İzmir'in Agora semtinde, BDP'nin sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında kurulan çadırın kaldırılması sırasında ve devamındaki operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında partinin yöneticilerinin bulunduğu 3'ü kadın 19 kişi adliyeye sevk edildi.

Tarihi Agora'nın karşısındaki parka BDP'nin kurduğu sivil itaatsizlik çadırına geçen salı günü saat 02. 00 sıralarında operasyon düzenlendi. Baskında, çadırdan ve yanındaki dernekten 7 molotofkokteyli, el yapımı bomba ile kırılmış halde bir kamyon kasası dolusu taş, molotofkokteyli yapmak için kullanılan şişeler, bez parçaları ile patlayıcı için kimyasal maddeler ele geçirildi.

Çadıra yapılan baskında ve devamında ceşitli semtlerdeki evlere düzenlenen operasonlarda toplam 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, adliyeye sevk edilenlerden ikisi tutuklandı, 4'ü ise serbest bırakıldı.

BDP YÖNETİCİLERİ DE ŞÜPHELİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan, aralarında BDP İl yöneticisi, muhasebecilik yapan Kemal Dal, Karabağlar İlçe yöneticisi Ege Üniversitesi İngiliz Dili Edebiyatı bölümü öğrencisi Leyla Yıldız, ESP yöneticisi Süleyman Göksel Yardut, SDP yöneticileri Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümü öğrencisi Hüseyin Caner Yıldırım, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Bölümü öğrencisi Çağlar Demiröz'ün de aralarında bulunduğu diğer 19 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Üçü kadın olan şüphelilerden Anıl Kara ve Lokman Marol, Ege Üniversitesi Fizik Bölümü, Hüseyin Kırıkbaş Ege Üniversitesi Türkçe Bölümü, Hasan Abiç'in Ege Üniversitesi Matematik Bölümü, Fırat Şeran'ın Kocaeli Üniveritesi Yalıtım Teknolojisi Bölümü, Ali Emre Ecer'in ise Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olduğu öğrenildi.

Grup, Emniyet Müdürlüğü çıkışında da, slogan atıp protestolarını sürdürdü. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title