Haberler

İşyerini Müzeye Çevirdi

Güncelleme:

Ordu'da, soba tamircisi 58 yaşındaki Yaşar Çolak, 45 yıldır topladığı 200'den fazla antika eşyayı işyerinde sergiliyor.

Çolak, topladığı 100- 150 yıllık eşyaları kesinlikle satmayı düşünmediğini ve tek hayalinin özel müze açmak olduğunu söyledi.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde kendisine ait soba tamirhanesi bulunan evli ve 3 çocuk babası Yaşar Çolak, çocukluğundan bu yana hobi amaçlı olarak topladığı antika niteliğindeki eşyaları işyerinde sergiliyor. Evinin de bir bölümünü antika eşyalara ayırdığını belirten Çolak, koleksiyonundaki eserlerin tamamının Ordu yöresine ait olduğunu ifade etti. Eserleri daha büyük bir yerde teşhir etmeyi planladığını anlatan Çolak, "Her biri 100- 150 yıllık eski tip gaz ocakları, el dokuma heybeler, radyolar, kollu çevirmeli telefonlar, kömürlü ütüler, lüküs gaz lambaları, tabanca, tüfek, Osmanlı dönemi işlemelerini taşıyan semaver, ahşap oyma yemek sofrası, fotoğraf makinası, kantar, dikiş makinasını, eski buğday döven aleti gibi eşyaları işyerimde sergiliyorum. Burayı adeta müze haline getirdim." dedi.

Müşterileri ve ziyaretçilerin eserlere yoğun ilgi gösterdiğini de vurgulayan Yaşar Çolak, "Dede ve baba mesleği olan soba tamirciliğini yapıyorum. Çocukluğumdan beri hobi amaçlı antika eserleri toplamaya başladım. Bunlar ileride atalarımızın bulamayacağı şeyler. Daracık yerde bunları yaşatmaya çalışıyorum. Kitap okumak, basket oynamak ayrıcalıktır ama bu da bende farklı bir hastalık. Bunlar Ordu'nun öz malzemesi. Bunlar zor biriktirilen şeyler. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden müze için istediler ancak vermedim." dedi.

Yaşar Çolak, "Bunları müze gibi özel bir yerde teşhir etmek istiyorum. İstiyorum ki gençler de bunları görsün. Köylerdeki eski evleri yıkmayalım. Ben Avrupa'da turist olarak bulundum. Orada Osmanlı'nın kılıçlarını tüfeklerini de gördüm. Adam parayla almış restoranlara asmış, benim onlara ciğerim gidiyor." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Çolak Karşıyaka Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title