Haberler

İstiklal Caddesi'nde Kürtçe şarkı söyleyen gençler polis tarafından engellendi mi?

Güncelleme:

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde İstiklal Caddesi'nde Kürtçe şarkı söyleyen gençlerin polis tarafından engellendiği öne sürüldü. Kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşılan video hakkında emniyetten henüz bir açıklama yapılmadı.

İstiklal Caddesi'nde çekilen bir video, sosyal medya platformlarında paylaşılınca gündeme oturdu. Yayınlanan video ile cadde üzerinde Kürtçe şarkılar söyleyerek parasını kazanan sokak sanatçılarının engellendiği iddia edildi.

ŞARKIYI TAMAMLAYAMADILAR

Twitter'da kısa sürede gündem olan videoda bir grup gencin İstiklal Caddesi üzerinde Kürtçe şarkılar söylediği görülüyor. Kalabalık insan topluluğu tarafından izlenen gençlerin performansı, iki polisin araya girmesiyle yarıda kesiliyor. Bir süre gruptaki gençlerle konuşan polislerin, gençlerin müzik yapmasını engellediği öne sürüldü.

İstiklal Caddesi'nde Kürtçe sokak müziği yapan gençler polis tarafından engellendi mi?

HDP'Lİ İL BAŞKANI DA BAŞKA BİR GÖRÜNTÜ SERVİS ETTİ

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü de dün sosyal medya üzerinden paylaşımda, sivil bir polisin Kürtçe müzik yapan gençlere mani olduğunu öne sürdü. Encü'nün paylaştığı videoda sivil polis olduğu iddia edilen bir şahsın, Kürtçe müzik yapan gençlere "Her yer benim bölgem yapamazsınız." dediği duyuluyor. Encü, olayın ne zaman yaşandığına dair ise herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Söz konusu iddialarla ilgili Emniyet'ten henüz bir açıklama gelmedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstiklal Caddesi Haberler

500

Yorumlar (10)

Demir Acer :

kardesim burasi TC profokatif bir sekilde bunlara turku cagirtmayin ayniseyi almanyada veya abd de bir deneyin alman abd polisi nasil davraniyor, hainligin luzumu yok, ya bizim yaalarimiza uyarsiniz veya terk erdersiniz

35
73
yanıtYanıtla
Ahmet Efe:

Her yerde ingilizce, fransıza,izmir'de yunanca şarkı söyleyip sirtaki birşey olmuyorda iş kürtçeye gelince mi kofti damarınız kabarıyor. Ne sütü emmiştin sen bebekken? Sizin gibiler yüzünden bu ülke 40 yıldır bir arpa boyu yol alamıyor zaten. Tüh...

yanıt30
yanıt5
GERÇEKÇİ...!!!!!:

HDP il BAŞKANI hazır,, kameralar hazır... ne yapalım polisi askeri yıpratalım......bu film tutmaz , daha yeni senaryolar yazın kurgulayın.....TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ POLİSİ ASKERİ bu tarz ucuz kurgulara alet olacak kurum ve kuruluş değildir......

51
52
yanıtYanıtla
D:

Herkes istediği dilde şarkı türkü şiir söyleyebilir. Hükümetten isteğimiz ırkçılık yapan her kimse memuriyetten atılsın veya tutuklansın. Bizi bölmeye çalışan herkes terördür.

70
28
yanıtYanıtla
juzen sari:

lazlarda orda kemen calıp horon oynuyor romanlarda klarnet calıp oynuyor kürtlerde aynısını yapmalı engel olunmamalı tabi işin gercegi ne onuda ogrenmek gerek bu tarz polisleri görevlerinden alınması gerek eger bi sıkıntılı durum var ise ( bıktık artık kürt türk diyenlerden hepimizin bu topraklar salın artık yakamızı böyle ayrım yaparı da tutuklayın )

35
9
yanıtYanıtla
sami Yalcin:

Yasak hem ona yasak hemde diğerine yasak müzik noktaları var gidip orada calsinlar birazda esnafları düşünün

yanıt0
yanıt1
Garip:

Arkadaşın bölgesiymiş satın almış tapusuda cebindeymiş burası Türkiye o kürtçe şarkı söyleyenler bu ülkenin resmi vatandaşları sen kimsin haddini aşma bu ülke Türkiye bayrağı hepimizin senin tek değil bu konuda eğitim almalısın

35
6
yanıtYanıtla
Demir Acer :

yatin kalkin mevcut yonetime dua edin zamanida uyduruk mahkemeler ve uyum zirvaliklari sayesinde palazlandiniz

7
24
yanıtYanıtla
Murat Tas:

Yazik hangi çagda yaşiyoruz nedir bu ayrimcilik bu ırkçilik biz Kürt ler devletimizi bayrağimizi seviyoruz orada burada kürtçe sarki soylenildi diye isi hemen teröre bağlayan cahiller yazik size insan olun önce inan bizler bu ulkeyi bu bayragi sizden daha cok seviyor ve savunuyoruz

22
9
yanıtYanıtla
sami Yalcin:

Esnaf ne olacak peki saatlerce insanların dükkanlarını işgal ediyorlar gece gündüz demeden binada yorumunuz varmı acaba.

yanıt0
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title