Haberler

İstifa Eden Batu: CHP, Sosyal Demokrasiden Uzak

CHP'den İstifa Eden Hatay Milletvekili İnal Batu, Bugün Saat 14.30'da Törenle DYP'ye Katılıyor. Batu, İstifa Gerekçesini 'CHP Sosyal Demokrasiden Uzaklaştı' Diye Açıkladı.

CHP'den istifa eden Hatay Milletvekili İnal Batu, bugün saat 14.30'de törenle DYP'ye katılıyor. Batu, istifa gerekçesini "CHP sosyal demokrasiden uzaklaştı" diye açıklarken, DYP'ye katılma kararı ile ilgili olarak ise, "DYP; son dönemde barışçı, demokrat, birleştirici, bütünleştirici tutum sergiliyor" dedi. Batu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile istifasından önce görüşmediğini, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile bir kez görüştüğünü kaydetti.

CHP'den geçtiğimiz perşembe akşamı istifa eden Batu, ayrılmasına ilişkin ANKA'ya değerlendirme yaptı. CHP'de mutlu olmadığını söyleyen Batu, "Bazı söylemleri nedeniyle CHP'nin sosyal demokrasiden uzaklaştığını düşünüyordum. CHP'de politikaya devam etmem için uygun bir ortam yoktu. Aslında politikayı bırakma kararındaydım ancak ülkede kritik gelişmeler oluşunca politikaya devam kararı aldım" dedi. CHP aleyhinde konuşmak istemediğini vurgulayan Batu, partinin "sert üslubunun" ayrılık kararında etkili olduğunu bildirdi.

BAYKAL İLE GÖRÜŞMEDİM, AĞAR'LA BİR KEZ GÖRÜŞTÜM

CHP'den ayrılma kararı vermesinin ardından kendisine en yakın parti olarak DYP'yi gördüğünü bu nedenle bu partiye katılma kararı verdiğini ifade eden Batu, "DYP farklı bir misyondan geliyor ancak son dönemde barışçı, demokrat, birleştirici, bütünleştirici, gerginliklere karşı tutumlar sergiliyor. Bu nedenle katılma kararı verdim" diye konuştu.

CHP lideri Baykal ile istifasından önce görüşme gerçekleştirmediğini, DYP Genel Başkanı Ağar ile ise, bir kez görüştüğünü kaydeden Batu, politik çevresinde ve ailesinde, CHP'den ayrılmasına hem karşı çıkışlar hem destekler olduğunu belirtti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title