Haberler

İşte Perinçek'in Tutuklanma Nedeni

Doğu Perinçek, Emniyet'teki Sorgusunun Ardından, Savcılık Tarafından Sorgulandı ve Sabaha Karşı Tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevine Gönderildi. İşte Perinçek'e Cezaevinin Yolunu Açan Suç:

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Emniyet'teki sorgusunun ardından, savcılık tarafından sorgulandı ve sabaha karşı "Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olmak ve devlete ait gizli belgeleri temin edip elinde bulundurmak" suçundan tutuklanması talebiyle sevk edildiği Nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgulandıktan sonra tutuklandı.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Emniyet'teki sorgusunun ardından, savcılık tarafından sorgulandı ve sabaha karşı "Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olmak ve devlete ait gizli belgeleri temin edip elinde bulundurmak" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Perinçek, Nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgulandıktan sonra tutuklandı.

     Serhan Bolluk, Ferit İlsever ve Adnan Akfırat'ı da tutuklayan mahkeme, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nu ise şartlı olarak serbest bıraktı. Nöbetçi mahkemenin kararında, "Kemal Alemdaroğlu'nun üzerine atılı olan suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğuna" dikkat çekilerek, "bunun tutuklamanın şartlarını oluşturacağı" ifade edildi; ancak "şüphelinin yaşı ve sağlık durumu dikkate alınarak, CMK'nın 109. maddesinin 3. fıkrası uyarınca yurt dışına çıkışının yasaklandığı" ifade edildi.

Alemdaroğlu'nun aynı madde uyarınca, mahkemeye bildirdiği ikamet adresinin bulunduğu yerin polis merkezine her ayın 1. ve 15. günlerinde kendisi için uygun herhangi bir saatte başvurarak imza vermek şeklinde adli kontrol altına alınmasına hükmedilen kararda, Alemdaroğlu'nun, "bu uygulamaya bir gün bile uymadığı takdirde CMK'nın 112. maddesi gereğince hakkında hemen tutuklama kararı çıkarılabileceği" konusunda ihtar edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınanlardan İbrahim Benli de, savcılıkça serbest bırakıldı. Benli, somut bir suçlama yöneltilmediğini, soruşturma konusunda bilgi vermemesi konusunda uyarıldığını ve buna uymaya çalışacağını ifade etti.(ANKA)

(EYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title