Haberler

İstanbul'da Doktorlar İsrail'in Gazze'ye Saldırılarını Protesto Etti

Güncelleme:

İstanbul'da çeşitli hastanelerde görev yapan doktor, sağlık çalışanı ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi. Fatih Saraçhane Parkı'nda toplanan grup kanlı önlükler giyerek Beyazıt Meydanı'na kadar yürüdü. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan çocuk psikiyatristi Dr. Oğuzhan Koyuncu, Gazze'de yaşananların kelimelerle anlatılamayacak boyuta ulaştığını söyledi. Sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark etmeksizin büyük bir katliamın tüm dünyanın gözü önünde devam ettiğini kaydeden Koyuncu, 'Hekimler olarak İsrail'in saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlıyız.' diye konuştu. Koyuncu, görev yaptıkları hastanelerde İsrail'e destek veren ilaç ve tıbbi malzeme firmalarının ürünlerini istemediklerini dile getirdi.

İstanbul'da çeşitli hastanelerde görev yapan doktor, sağlık çalışanı ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi.

Fatih Saraçhane Parkı'nda toplanan grup kanlı önlükler giyerek Beyazıt Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan çocuk psikiyatristi Dr. Oğuzhan Koyuncu, Gazze'de yaşananların kelimelerle anlatılamayacak boyuta ulaştığını söyledi.

Sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark etmeksizin büyük bir katliamın tüm dünyanın gözü önünde devam ettiğini kaydeden Koyuncu, "Hekimler olarak İsrail'in saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlıyız." diye konuştu.

Koyuncu, görev yaptıkları hastanelerde İsrail'e destek veren ilaç ve tıbbi malzeme firmalarının ürünlerini istemediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Beyazıt Meydanı Saraçhane Parkı İstanbul İsrail Çocuk Fatih Gazze Uluslararası İlişkiler Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title