Haberler

İstanbul'da bombalı eylem hazırlığındaki şüpheli yakalandı

Güncelleme:

Küçükçekmece'de bir fırında saklanan şüphelinin bombalı eylem hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin daha önce AK Parti Pendik İlçe Başkanlık binasına el yapımı patlayıcı attığı ve bir bankaya molotoflu saldırı düzenlediği belirtildi.

KÜÇÜKÇEKMECE'de bir fırında dolaba saklanırken yakalanan şüphelinin bombalı eylem hazırlığında olduğu öğrenildi. Şüphelinin önce AK Parti Pendik İlçe Başkanlık binasına yapılan el yapımı patlayıcı attığı ve bir bankaya molotoflu saldırı düzenlediği belirtildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Küçükçekmece'de bir fırına düzenlenen operasyonda, gizli bölme olarak yapılan dolapta yakalanarak gözaltına alınan ve TKP/ML silahlı terör örgütü üyesi olduğu kaydedilen Ünal Yiğit'e dair yeni bilgiler ortaya çıktı. Emniyet kaynakları, Yiğit'in daha önce AK Parti Pendik İlçe Başkanlık binasına el yapımı patlayıcı atılması ile bir banka binasına yapılan molotoflu saldırının faili olduğunu belirtti. Yiğit'in Esenyurt'taki adresinde ele geçirilen TATP adlı patlayıcının çok hassas ve daha önce Sancaktepe'de Yasemin Çiftçi'nin sırt çantasında taşıdığı sırada patlayan bombada kullanılan maddeyle aynı olduğu tespit edildi. Taşınma sırasında bile patlayabilen maddenin su ve mazotla seyreltilerek yerinin değiştirildiği aktarıldı. Öte yandan Ünal Yiğit'in evindeki patlayıcı maddelerle İstanbul'da bir bombalı eylem hazırlığında olduğu belirtildi. Yiğit'in evinde çıkan patlayıcı malzemeler arasında bombayı hedef noktaya taşırken kullanılan güvenli anahtar, akımı sağlayacak olan enerji ile saat ayarı için kullanılacak düzeneklerin de yer aldığı vurgulandı. Ayrıca şüphelilerin TATP isimli patlayıcı maddeyle daha önce Maltepe Gülsuyu'nda deneme amacıyla bir bombalı patlama gerçekleştirdikleri ve bu patlamada başarılı oldukları ortaya çıktı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece AK Parti İstanbul Pendik Güncel Haberler

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş'a silahlı saldırı

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Bakmadan Geçme

Yonca Evcimik kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yonca Evcimik kaç yaşında, nereli? Yonca Evcimik biyografisi! Selin Türkmen kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Çimen'i Selin Türkmen kaç yaşında ve nereli? Kurban Bayramı tatiline 20-21 Haziran eklenecek mi? Bayram tatili kaç gün olacak? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME GÜNLERİ! Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte o tarihler! KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 gün mü, uzatılacak mı? Kurban'da kaç gün tatil? Milyonların beklediği haber geldi! FATMA KARANFİL KİMDİR? Aşk-ı Memnu Şayeste'si Fatma Karanfil nereli, kaç yaşında öldü? Fatma Karanfil öldü mü, kaç yaşındaydı? Fatma Karanfil kanser mi, neden öldü? Mbappe'nin Real Madrid'deki maaşı ne kadar? Kızılcık Şerbeti sezon finali 2. fragmanı izle! Kızılcık Şerbeti'nde kim düştü? Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? Kayyum neden atılır? Kayyum nedir yetkileri nelerdir? KIZILCIK ŞERBETİ'NDE YAPRAK DÖKÜMÜ! #127916 Kızılcık Şerbeti'nin Alev'i, Müjde Uzman diziden ayrılıyor mu, neden? ESMA ESAD ÖLDÜ MÜ? Beşar Esad'ın eşi Esma Esad neden öldü, ne oldu, olay ne? Survivor ilk eleme adayı kim oldu? 4 Haziran dokunulmazlığı kim kazandı? Survivor Merve eleme adayı mı? Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi!
Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title