Haberler

Alışveriş merkezinde intihara kalkışan kağıt toplayıcısının eşi: Marketlerin tarihi geçmiş ürünlerini çocuklarımıza yediriyoruz

Güncelleme:

İstanbul'un Maltepe ilçesinde, "Açım, çocuklarım aç" diyerek alışveriş merkezinin 3. katından atlayan Yılmaz Çakır'ın eşi Leyla Gedik, marketlerin kapıya koyduğu tarihi geçmiş ürünleri çocuklarına yedirdiğini söyledi. Gedik, "Devlet büyüklerine ne diyeyim. Fakirin halinden anlamıyorlar. İşte biz bu durumdayız .Onların karnı tok sırtı pek ne diyeyim ki onlara. Eşim benimle gelip kağıt toplamaya çıkıyordu. Şimdi gelemez. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir de eşim bu hale geldi hiç çalışamaz." dedi.

Maltepe'deki bir alışveriş merkezinde geçtiğimiz günlerde intihar girişiminde bulunan Yılmaz Çakır'ın kağıt toplayıcısı eşi Leyla Gedik marketlerin kapıya koyduğu tarihi geçmiş ürünleri çocuklarına yedirdiğini söyledi. Gedik, "Devlet büyüklerine ne diyeyim. Fakirin halinden anlamıyorlar. İşte biz bu durumdayız .Onların karnı tok sırtı pek ne diyeyim ki onlara. Eşim benimle gelip kağıt toplamaya çıkıyordu. Şimdi gelemez. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir de eşim bu hale geldi hiç çalışamaz." ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIM AÇ" DİYEREK İNTİHARA KALKIŞTI

Maltepe'deki bir AVM'de geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, 42 yaşındaki kağıt toplayıcısı Yılmaz Çakır, "Açım, çocuklarım aç, borcum var" diyerek 3. kattaki korkuluklardan kendini aşağıya bıraktı. Çok sayıda kemiği kırılan ve halen ağır yaralı şekilde hastanede tedavisi süren 42 yaşındaki Yılmaz Çakır'ın kağıt toplayıcısı eşi Leyla Gedik, yaşadıkları sıkıntıları, içinde bulundukları durumu anlattı.

Alışveriş merkezinde intihara kalkışan kağıt toplayıcısının eşi: Marketlerin tarihi geçmiş ürünlerini çocuklarımıza yediriyoruz

"DOKTORLAR EŞİMİN YÜRÜMESİNİN MUCİZE OLACAĞINI SÖYLEDİ"

İstanbul'un Pendik ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki 4 çocuk annesi Leyla Gedik, akşamları kağıt toplamaya çıktığını, marketlerden kapıya koyduğu, tarihi geçmiş ürünleri alıp onları çocuklarına yedirdiğini ifade ederek şunları söyledi: "Birisi ona gıda yardımı yapacakmış o yüzden oraya gitti. Sonrası ne oldu, nasıl oldu bilmiyorum. Oraya çıkmış. Doktorlar eşimin düştüğünü durumunun çok kötü olduğunu söylediler. Sonrası hastaneye gittim eşimin her tarafı kırık. Ayaklarında, belinde kırık var. Yürümeyecek hala gelmiş. Doktorlar 'Yürüyebilir ama bir mucize' diyorlar.

"ÇALIŞAMIYOR DİYE KENDİNDEN UTANIYORDU"

Eşim utangaçtı biraz. Kendinden utanıyordu çalışamıyor diye. İş bulacaktı ama psikolojisi bozuktu. Onun için doğru düzgün bir iş bulamadı. Daha önce hamallık yapıyordu. Benimle kağıt toplamaya çıkıyordu. Akşamları olduğu zaman ikimiz kağıt toplamaya çıkıyorduk. Rahatsız olduğu için ben gidiyordum onunla.

Alışveriş merkezinde intihara kalkışan kağıt toplayıcısının eşi: Marketlerin tarihi geçmiş ürünlerini çocuklarımıza yediriyoruz

"FAKİRİN HALİNDEN ANLAMIYORLAR"

Devlet büyüklerime ne söyleyeyim ablam. Fakirin halinden anlamıyorlar. İşte biz bu durumdayız, onların karnı tok sırtı pek. Ne diyeyim ki onlara. Kağıt toplamaya çıkıyorum fabrikaya veriyorum. Günlük 100 TL, 120 TL para veriyorlar. Yani ne kadar çok toplarsak o kadar çok kazanıyorsun. Çok toplarsam çok, az toplarsam az. Bel fıtığı ve boyun fıtığım var hastayım ama kağıt toplamaya çıkıyorum. Zor oluyor işte. Yine eşim benimle gelip kağıt toplamaya geliyordu, şimdi o da gelemez. Ne yapacağımı şaşırdım. Kime bağırsan, kime sesini duyursan, kimse yardım etmez herkes kendi derdinde. Allah çocuklarıma sağlıklı ömür versin. Ben çalışarak çocuklarıma da bakarım.

"ÇOCUKLARIMIN ALDIĞI MAAŞIN İÇİNDEN DEVLET KESİYOR"

Borcumuz var, maddi durumuz iyi değil. Ben çocuklarıma sosyal yardım alıyorum. Önceden bir tane araba almıştık kağıt toplamak için onu sattık. Borçlar üst üste katlandı, biz de yatıramadık. Çocuklarımın aldığı maaşın içinden devlet kesiyor, vermiyor bize. Kağıt toplayarak geçiniyoruz. Bir de bu ev 750 TL idi şimdi 2 bin TL oldu. Vallahi akşamları oldu mu kağıt toplamaya çıkıyorum.

"MARKETLERDEKİ TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERLE GEÇİNİYORUZ"

Marketlerde tarihi geçmiş ürünleri atıyorlar onunla geçiniyoruz Allah'ıma bin şükür. Maddi sıkıntımız var, bir de biraz borcumuz var. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir de eşim bu hale geldi hiç çalışamaz çünkü her tarafı kırık platin koymuşlar. Bir daha çalışamaz eşim."

Kaynak: ANKA / Güncel

Yılmaz Çakır Alışveriş İstanbul Maltepe İnsan Hakları Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir?
500

Yorumlar (45)

Dürüstçe:

İslam hukuku olsa çare olurdu. Laik sistemin sıkıntıları bitmez…

344
437
yanıtYanıtla
hayırdır:

muhafazakar yönetim başta ama hala islami yönetim diyoruz nasıl olacak bu işler

yanıt374
yanıt125
Deniz Çapa:

Laik'lik Yardım Yapma mı Diyor ? Laik liğin kelime anlamını bile bilmiyorsunuz ağzınıza sakız gibi dolamışsınız laiklik te laiklik. Laiklik Din ve Devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. 70 den fazla din, dil, ırk ve meshepin bulunduğu bir ülkede olması gereken en önemli İLKE dir. Laiklik, demokrasinin vermiş olduğu hakların, ayrım gözetmeden eşit olarak kullandırılmasını sağlar.

yanıt232
yanıt110
İnsan biri:

Hangi hakları eşit kullanabiliyor insanlar bir anlatır mısın laik arkadaş? Keşke bu kadar cahil ve dar bakışlı olmasanız! Eğer laik bir sistemde olmasaydık şimdi çoğu suçlu hapishanede değil mezarda olurdu devletin de bu insanlar açlıktan kıvranırken onları görmezden gelme gibi bir ihtimali olamazdı. Bilmediğiniz şeyler hakkında boş konuşmayın.

yanıt103
yanıt112
Dürüstçe:

Denizçapa, islam hukukuna göre Zekat fakirin zenginin üstündeki hakkıdır. İslam hukuku olsa zenginden bu fakirin hakkını alırdı. İslamda Daha ne güzellikler var da kelimeler yetmez. Laikliğe gelince; din ve devlet işleri neden ayrılıyor. İslam bir yönetim biçimi aynı zamanda. Devlet işlerinden ayırmak demek haşa ALLAHA sen bilmezsin yönetimi, onu biz biliriz bize bırak demek. şimdi bu fakirin hesabını kim verecek sen söyle laik arkadaş. İslam hukuku olsa mutlaka hesap verecek birileri olurdu

yanıt131
yanıt52
Muhsine ORMANOĞLU:

Kafamıza her ALLAH'ın günü füze yağmıyorsa,gazze gibi dümdüz edilmediysek laik düzene ve atatürk ilke ve inkılaplarına borçluyuz

yanıt54
yanıt68
Luckyboom:

Afganistan'da İslam hukuku var git orada yaşa sana dert sıkıntı neymiş öğretsinler.

yanıt50
yanıt32
ekaf paseh:

kendini müslüman sayan arkadaşlar çevrenizde fakir var mı diye bakıyormusunuz yoksa at gözlüğü ile mi geziyorsunuz zekat veriyor musunuz hakkıyla yoksa sadece diyanetin açıkladığı rakam kadar mı veriyorsunuz kendinizi sorgulayın önce sistemi değil

yanıt42
yanıt13
Oğuzhan Y:

İslam hukukunu benimsemiş ülkeler mars a çıkıyor,bolluk içindeler zate.

yanıt11
yanıt1
wqwq wwqw:

Ahaber dinliyorum hayat şartları çok güzel diyor aya bile uçuyoruz ama bu adam orda ne geziyor

417
68
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title