Haberler

İsrail basını yazdı, Netanyahu iyice köşeye sıkıştı! Esirlerin bulunduğu eve ateş açmışlar

Güncelleme:

7 Ekim'de Hamas'ın operasyonuna karşılık Gazze'de katliam yapan İsrail ordusuyla ilgili korkunç bir gerçek daha ortaya çıktı. İsrail'in Haaretz gazetesi, 7 Ekim'de Hamas güçlerini bahane ederek İsrailli esirlerin bulunduğu bir eve İsrail askerleri tarafından ateş açıldığını yazdı. Bu haber, geçen hafta "yanlışlıkla" 3 İsrailli esiri öldürdüklerini açıklayan Başbakan Netanyahu'yu daha da zora sokacak.

İsrail'in Haaretz gazetesi, Hamas'ın 7 Ekim'de abluka altındaki Gazze Şeridi'ni çevreleyen yerleşim yerlerine saldırısı sırasında, İsrail'e ait bir tankın "Be'eri" Yahudi yerleşim biriminde İsrailli esirlerin bulunduğu bir eve ateş açtığını bildirdi.

REHİNELERİN OLDUĞU EVE SALDIRMIŞLAR

Gazetenin haberinde, "7 Ekim'de saldırıların başlamasından saatler sonra bir ( İsrail ) tankı Be'eri'de Hamas mensuplarının rehinelerle birlikte saklandığı Pasi Cohen'in evine top mermileri attı." ifadeleri yer aldı. Saldırı sırasında bölgeye çağrılan polis helikopterinden alınan ve Kanal 12'nin dün gece yayınladığı videoya dayanarak bu sonuca varıldığı aktarıldı.

"SADECE DUVARLARI YIKMAK İÇİN YAPIYORUZ" DEMİŞLER

Festivalden kaçarak bir eve saklanan Yasmin Porat, askerlerden birine gidip mermilerin rehinelere zarar verip vermeyeceğini sorduğunda, 'Bunu sadece evlerin duvarları yıkmak için yapıyoruz' cevabı aldığını söyledi. Komşularının esir tutulduğu evin dışında kocasıyla birlikte saklanan Hadas Dagan da komşularının evi hedef alınırken bir şarapnel parçası ile yaralandığını kaydetti.

İsrail basını yazdı, Netanyahu iyice köşeye sıkıştı! Esirlerin bulunduğu eve ateş açmışlar

TANKTAN EVE ATEŞ AÇILDI

Kanal 12'nin haberine göre, yerleşim biriminde bulunan askerler, helikopterden uyarı amaçlı ateş açıldığını ve bir tanka isabet ettiğini, ardından başka bir tankın gelip eve ateş açtığını kaydetti. Ayrıca helikopter, saldırıların başlamasının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen yerleşim biriminin girişinde toplanan ve bölgeye girmeyen çok sayıda birliği de tespit etmiş oldu.

Haberde, yerleşim birimindeki yedek bölükten Yair Avital'in şu sözlerine de yer verildi: "500 asker dışarıda duruyordu ve kimse durumla ilgilenmiyordu. İnsanlar her dakika kan kaybediyordu ve dışarıda duran ordu ne olduğunu anlayamıyordu." İsrail ordusu ve İsrail polisi bugüne kadar 7 Ekim'de kendi güçlerinin açtığı ateş sonucu İsraillilerin öldürüldüğünü kabul etmedi.

GEÇEN HAFTA 3 İSRAİLLİ ESİRİ "YANLIŞLIKLA" ÖLDÜRDÜLER

Gazze'de saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, geçen hafta Hamas güçlerini bahane ederek bir noktaya baskın düzenlemiş ve burada "yanlışlıkla" 3 İsrailli esirin öldürüldüğünü açıklamıştı. Bu olay İsrail'de büyük yankı uyandırmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haaretz İsrail Gazze İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

ARSLANOĞLU Hakan:

Yücel Allah çok üstündür kimsenin yaptığını yanına bırakmaz. Mazlum Filistinlilerin Dünyasında kıyamet koparken, İsrail' e rahatlık vermez. her şeyin zamanı var nasıl helak olacaklar Dünya görecek.

76
6
yanıtYanıtla
Bülent Levent:

hadi yürüyün mağdurun yanındakiler gönüllü savaşın ..sadece laf..çünki manhattan de apartmanlarınız var ...sadece hav hev

yanıt7
yanıt23
mardinli yiğit:

zora soktuğu falan yok. İsrailin politikaları işliyor.

27
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title