Haberler

İsrail'in evini yıktığı Filistinli küçük kızdan cesur tepki: "Ağlamayacağız"

Güncelleme:

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da evini yıktığı Filistinli tutuklunun 10 yaşındaki kızı Mayar Ceradat'ın kameralar karşısında yıkıma cesurca "Ağlayalım istiyorlar, ağlamayacağız. Evimiz yıkıldığı için ağlamayacak, evimizi yeniden inşa edeceğiz.

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da evini yıktığı Filistinli tutuklunun 10 yaşındaki kızı Mayar Ceradat'ın kameralar karşısında yıkıma cesurca "Ağlayalım istiyorlar, ağlamayacağız. Evimiz yıkıldığı için ağlamayacak, evimizi yeniden inşa edeceğiz." diye tepki göstermesi sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

İsrail makamları 20 Aralık 2021'de Cenin kentine bağlı Sile el-Harisiye köyündeki 4 aileden 5 kişiyi "bir Yahudi yerleşimciyi öldürmekle" suçlayarak, ailelerine evlerinin yıkılacağı konusunda tebligat gönderdi. İsrail ordusu, dün Sile el-Harisiye köyüne buldozerle baskın düzenleyerek, söz konusu 5 kişiden biri olan Filistinli tutuklu Mahmud Ceradat'ın evini yıktı.

Ceradat'ın 10 yaşındaki kızı Mayar, işgal güçlerinin evlerini yıkarak, geri çekilmelerinin ardından kameraların karşısına geçti ve kararlılıkla "(İsrail güçleri) Ağlayalım istiyorlar, ağlamayacağız. Evimiz yıkıldığı için ağlamayacak, evimizi yeniden inşa edeceğiz." dedi.

Babasının cezaevinde olmasına ve evinin yıkılmasına rağmen Mayar'ın sergilediği bu cesur tavır büyük beğeni topladı ve söz konusu video kısa sürede sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria Filistin İsrail Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title