Haberler

İsrail askerleri, yarı çıplak soyduğu Filistinlileri vücutlarına patlayıcı yerleştirip zorla Hamas tüneline sokmuş

Güncelleme:

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yarı çıplak halde yan yana dizilmiş onlarca Filistinlinin elleri kelepçeli görüntüsü dünya gündemine oturmuştu. O karedeki sivillerden biri olan Filistinli Hakim, yaşadıklarını anlattı. İsrail güçleri tarafından vücuduna patlayıcılarla dolu bir kemer takıldığını ve başına kamera yerleştirildiğini söyleyen Hakim, Hamas'ın kullandığından şüphelenilen tünele sokulmuş.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in gözaltına aldığı Filistinli bir sivil, İsrail güçlerinin vücuduna patlayıcılar bağladığını ve canlı kalkan olarak Hamas tarafından kullanıldığından şüphelenilen tünele sokulduğunu söyledi.

YARI ÇIPLAK HALDE BEKLETİLEN SİVİLLERİN ARASINDAYDI

İngiltere merkezli yayın yapan Middle East Eye'ın (MEE) haberine göre, soy ismini açıklamak istemeyen Hakim adlı 30 yaşındaki bir Filistinli, İsrail güçlerinin yarı çıplak elleri kelepçeli fotoğraflarını paylaştığı sivillerden biri olduğunu anlattı.

"KAFAMA KAMERA YERLEŞTİRİP TÜNELE SOKTULAR"

Gözaltına alındıktan sonra Hamas'ın kullandığından şüphelenilen tünele götürüldüğünü aktaran Hakim, "Bana patlayıcılarla dolu bir kemer taktırıldı ve belime bir iple birlikte kafama bir GoPro kamera yerleştirildi" dedi. Hakim, daha sonra Hamas tarafından kullanıldığından şüphelenilen bir tünele itildiğini ve içeride herhangi bir direnişçi olup olmadığını görmek için tüneli araştırmasının söylendiğini kaydetti.

İsrail askerleri, yarı çıplak soyduğu Filistinlileri vücutlarına patlayıcı yerleştirip zorla Hamas tüneline sokmuş

"BEDENİMİ KULLANARAK TÜNELİ PATLATMAYA HAZIRLARDI"

Hakim, o anları şöyle anlattı: "Kafamdaki kamera içeride herhangi bir savaşçıyı gösterseydi, bedenimi kullanarak tüneli patlatmaya hazırlardı. O anda öldürüleceğimden yüzde 100 emindim fakat içeride hiçbir şey bulamayınca beni tünelden çıkardılar."

"GÜNLERCE YEMEKSİZ KALDIK"

Hakim, daha önce 15 yaşında bir erkek çocuğunun da aynı muameleye maruz kaldığını ve kendisiyle birlikte gözaltına alınan çocuğun da hayatta kaldığını ve 3 gün sonra serbest bırakıldığını aktardı. Gözaltı boyunca yaşadıklarından da söz eden Hakim, "Günlerce yemeksiz kaldık. Bazen su veriliyordu ve akla gelebilecek en kötü sözlerle hakarete uğradık." dedi.

Hakim, kendisinin serbest bırakıldığını ancak kardeşi ve diğer akrabalarının hala İsrail tarafından esir tutulduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, Gazze'deki işgalini genişletirken, basında Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yıkımın ortasında yarı çıplak, iç çamaşırlarıyla yan yana dizilmiş onlarca Filistinlinin elleri kelepçeli görüntüsü yer almıştı. İsrail devlet televizyonu KAN'ın 7 Aralık'ta paylaştığı görüntüler, sosyal medyada ve uluslararası kamuoyunda tepki çekmişti. İsrail'in "teslim olan silahlı teröristler" şeklinde yansıtmaya çalıştığı kişilerin İsrail güçleri tarafından kaçırılan siviller olduğu ortaya çıkmıştı.

İsrail güçleri, hem Filistinliler hem de uluslararası insan hakları kuruluşları tarafından gözaltına aldığı sivilleri "canlı kalkan" olarak kullanmakla suçlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Dünya Hakim Gazze Savaş ve Çatışma İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

JY:

HAMASIN TERORISTINE DEGIL ISRAIL DEVLETINE INANMIYORUM.

20
95
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Seni bulucaz az kaldı

yanıt67
yanıt21
JY:

HAHAHA...:))))

yanıt5
yanıt50
İbrahim Demirel:

Adamsan gerçek ismini, kimliğini kullan.

yanıt54
yanıt12
Haluk Gurbuz:

İsrail'i si..... Kim

yanıt38
yanıt12
İbrahim Demirel:

Amerikanın oyunu tam olarak şöyle "Düşmanımın düşmanı, benim dostumdur." Düşman olduğu devlete karşı onun düşmanını kullanıyor. Ona maddi ve silah yardımı da yapıyor. Bu oyunu bozacak bir yiğit 100 yıldır çıkmadı. Ama bu düzen böyle gitmeyecek. Avrupa ve Amerika ilerleyen on yıllarda büyük sorunlarla boğuşacak. Müslümanlarin en büyük sorunu ise bugün filistin de israil sorunu olmasa bile başka sorun olacaktı. Müslümanlar dinde aşırıya gidip, parçalanmaya müsait bir topluluk.

41
47
yanıtYanıtla
Kemal Demirelli:

Hamas için bugün terörist diyen ülkeler geçmişe bakın DÜNYA NAZİ KIYIMINI KİME YAPTI BUGÜN İSRAİL HAMAS’A TERERÖST DİYENLER KADAR ÜLKE OLARAK DÜNYANIN EN BÜYÜK TERERÖST ÜLKESİDİR.Bugün İslam alemi Peygamber efendimiz Müslümanlığını yaşamadığı için İsrail her zaman istediklerine muaffak olmaması içten mi sizlere soruyor DİNİMİZİN REFORM GEÇİRMESİ VE GÜNCELLEME OLMASI DİYECEK KADAR KENDİLERİNDE BU HAKKI GÖRÜYORLAR BUGÜN KURAN’İ KERİM HARİÇ GÜNVELLENMEYEN KİTAP VAR Mİ

69
13
yanıtYanıtla
VATOZZ:

İyide niye teslim oluyorsunuz ?

12
47
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Halkın arasından kaçırılan siviller bunlar.

yanıt22
yanıt2
anti mizantropist:

hamas savaşı kazanıyor he israil bitti he

23
20
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title