Haberler

İsmailağa Cemaati, kaset tehdidinde Cübbeli'ye sahip çıktı: Mezkûr şahsın cemaatimiz adına açıklama yapma yetkisi yoktur

Güncelleme:

İsmailağa Cemaati, Cübbeli Ahmet Hoca'yı "Kasetlerini patlatırız" diyerek tehdit eden Saadeddin Ustaosmanoğlu ile ilgili bir açıklama yaptı. Cübbeli Ahmet'e yapılan tehdide tepki gösterilen açıklamada, "Mezkûr şahsın Ustaosmanoğlu ailesi yahut cemaatimiz adına açıklama yapma gibi bir yetkisi yoktur." denildi.

Nakşibendi tarikatına bağlı 'İsmailağa Cemaati'nin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu'nun 23 Haziran'daki ölümünün ardından cemaat içinde bir tartışma başladı. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu, ' Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü hedef aldı.

CÜBBELİ AHMET HOCA'YA KASET TEHDİDİ

Saadeddin Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca'ya kaset tehdidinde bulundu. Cübbeli Ahmet'e "Erkeksen şeyhliğini açıkla, açıkla da videolarını patlatalım" diye seslenen Saadeddin Ustaosmanoğlu, "Cübbeli Ahmet Mahmut'un ülkeler arası maceraları. Filmin kendisini daha piyasaya sürmedik. Bunlar daha fragman." şeklinde konuştu.

CÜBBELİ'DEN TEHDİDE REST

Kaset tehdidine rest çeken Cübbeli Ahmet ise, "Kasetleri çıkarmayan melundur. Allah'ın laneti üzerine olsun. Hepsini çıkart bakalım. Şeyhlik derdim yok ama sanki varmış da kasetler engelliyor imajı veriyor. Ben 28 Şubat'ın cuntasından, FETÖ'den korkmamışım, bundan mı korkacağım?" dedi.

İSMAİLAĞA CEMAATİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Gündeme bomba gibi düşen tartışmaya ilişkin İsmailağa Cemaati'nden de bir açıklama geldi. Cemaatin resmi sitesinden yapılan açıklamada, Cübbeli Ahmet'e yapılan tehdide tepki gösterildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Basın ve internet yoluyla yayılıp gündemi meşgul ettiği görülen, cemaatimizin birlik ve beraberlik içinde olduğu bu zamanda tefrika varmış gibi gösterilen birtakım iddialar sebebiyle açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

"POST KAVGASI VARMIŞ HAVASI ESTİRİLMESİ BİZİ ÜZMÜŞTÜR"

Cemaatimizin birlik ve beraberlik içinde olduğu bir zamanda, cemaatimizin kıymetli hocalarını zan altında bırakan açıklamalarda bulunarak cemaatimiz içinde post kavgası varmış havası estirilmesi bizi son derece üzmüştür. Nitekim iddialarda adı geçen Cübbeli Ahmet Hocamız da ittifak hususunda görüşlerini İsmailağa İstişare Heyetimiz ile görüşmesinde dile getirmiş ve sohbetinde kamuoyuyla paylaşmıştır.

"CEMAATİMİZ ADINA AÇIKLAMA YAPMA YETKİSİ YOKTUR"

Söz konusu tartışmalarda adı geçen Saadeddin Ustaosmanoğlu'nun akrabalıktan mütevellit soyadı birlikteliğinden hareketle konuyu cemaatimizle ilişkilendirmeye yönelik ısrarlı açıklamaların hak ve hakikatle bir ilgisi olmadığı gibi, mezkûr şahsın Ustaosmanoğlu ailesi yahut cemaatimiz adına açıklama yapma gibi bir yetkisi yoktur.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'mızın internet sitesi ve resmî sosyal medya hesapları dışında yapılan açıklamalara asla itibar edilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatır, cemaatimizin birlik ve beraberliğini ilâ yevmi'l-kıyâm muhafaza buyurmasını Cenâb-ı Hak'tan niyâz ederiz."

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Cübbeli Ahmet Hoca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (22)

oguz:

islamı savunan din adamlarına yakışmayacak hareketlerden artık cemaatten cemaatlerden nefret eder oldum

72
12
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bunlarin bir cogu Kuran´nin yazdigi islami degil kendi kafalarinda yorumladiklari islami yerlestirme cabasinda olan teskilatlar tarikat denmesi bile cok büyük hata cünki alayi müritin parasiyla gecinen rant servet pesinde olan veya holding sahibi hesapta seyhler tabiki gercekten Allah yolunda olan tarikatlar var ama 2-3 taneyi gecmez.

yanıt8
yanıt2
DODOK DODOK:

Allah aşkına olsun; şu Sakal-Şalvar teşkilatlarını biri sustursun...

40
41
yanıtYanıtla
Doğrucu Mahmut:

Artık nasıl bir rant varsa ortada!!!

50
18
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

bunlarda insan, tabiki kavga tartışma olacak. din düşmanları hemen ellerini ovuşturmaya başklamış bakıyorumda. Asıl din ve insanlık istirmarını din düşmanları yapıyor.

16
28
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Mezkûr şahsın açıklaması istenilen düzeyde destek görmemesi cemaati geri vites yapmak zorunda bırakmıştır. Kavga yeni başladı. Büyük rant sahibi bir cemaat. İşin ilginç tarafı burada bile din istismarı söz konusu. Kısaca her şey para için.

25
12
yanıtYanıtla
Fatihan:

Hadi ordan bee nasipsiz...Bu kadar kolay mı yalan konuşmak.. Insan biraz haya eder be kardeşim.. Haya imandandır.. Nerde o haya nerde o iman..

yanıt4
yanıt15
Hamit Gündoğdu:

Rumuz fatihan biz nasibimizi Allah'tan bekleriz. Senin gibi dini istismar ederek değil. Kimin iman sahibi olduğunuda en iyi bilendir. Zira ahirette yaptığın ne ise onun karşılığını alacaksınız.

yanıt7
yanıt0
Fatihan:

Mezkur şahıs bu cemaatten yollar önce dışlanmıştır...yaşantısı ve itikadı sebebi ile.. bilip bilmeden veya bilerek yapılan bu şekilde ki yalan yorumlar kişiliğinizi belli ediyor..biraz şuur biraz iz'an ve biraz haya..oda varsa

14
19
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Sen söylüyorsun dışlanmış diye ama mezkûr şahsın hala cemaat adına konuşma yapmasını akıl ve ozan var ise izzah et. Demekki bu şahıs cemaatte hala söz sahibi ve güvendiği yerler var demektir

yanıt6
yanıt3
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title