Haberler

Işid'in Elinde 3 Bin Kadın ve Çocuk Var"

Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu, iki yıl önce 5 bin kadın ve çocuğu kaçıran DAEŞ’in elinde halen zorla alıkonulan 3 bin kadın ve çocuğun olduğunu açıkladı.

Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu, iki yıl önce 5 bin kadın ve çocuğu kaçıran DAEŞ'in elinde halen zorla alıkonulan 3 bin kadın ve çocuğun olduğunu açıkladı.

Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu, IŞİD'in Ezidilere yaptığı saldırının ikinci yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı Yaşam Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Nursel Aydoğan, Feleknas Uca, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve çok sayıda kadın katıldı.

Platform adına açıklama yapan Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu Üyesi Ayşe Gökkan, "Biz kadınlar 3 Ağustos 2014'te yapılan saldırıyı dünyadaki tüm kadınlara yapılmış olarak değerlendiriyoruz. Biz Zorla Alıkonulan Kadınlar İçin Mücadele Platformu olarak, bugünün kadın kırımı ve soykırımla mücadele eylem günü olarak ilan edilmesinin çalışmasını yaptık. Bugün dünyanın onlarca ülkesinde kadınlar eylemde. Türkiye metropollerinin 35 kentinde aynı saatte eylem var. Dünyanın onlarca ülkesinde aynı eylem var" dedi.

Soykırımı ve kadın kırımını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını aktaran Gökkan, "73 defa soykırıma uğrayan Ezidiler 21. yüzyılda IŞİD tarafından korkunç bir kıyıma, vahşete tabi tutulurken o gün binlerce erkek ve yaşlı kadını katledildi. 5 bin kadın ve çocuk ise kaçırıldı. IŞİD'in elinde halen zorla alıkonulan 3 bin kadın ve çocuk var. Suçlular hesap verene kadar adalet anlayışımız son bulmayacaktır" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Gökkan Diyarbakır Koşuyolu Politika Güncel Haberler

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

Bakmadan Geçme

GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir?
Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title