Haberler

Irak'ta Şubat Ayında Kaçırılan 3 Türk Kurtarıldı (2)

Irak'ta Şubat ayında kaçırılan 3 Türk, 12'nci Tümen Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Reşad nahiyesinin Dogmat köyüne yapılan bir operasyonla kurtarıldı.

Irak'ta Şubat ayında kaçırılan 3 Türk, 12'nci Tümen Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Reşad nahiyesinin Dogmat köyüne yapılan bir operasyonla kurtarıldı.

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde soğutma ve asansör sistemleri üzerine bir şirkette çalışan Aksaraylı Ali Kulaksız, Bahtiyar Kılıç ve Muttalip Kütük Şubat ayında kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmış, o günden bu yana haber alınamamıştı. Kaçırılma olayıyla ilgili yapılan isihbarat çalışması sonrası 3 Türk, 12'nci Tümen Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Reşad nahiyesinin Dogmat köyüne yapılan bir operasyon sonucu kurtarıldı.

TC Musul Başkonsolosu Ahmet Yıldız, Türkmeneli tv'de canlı yayına telefonla bağlanarak çok mutlu olduğunu belirtti. Yıldız, Irak ordusuna, ABD ordusuna ve Kerkük polisine teşekkür ederek şunları söyledi:

"Türk vatandaşlar 2. 5 ay önce kaçırılmışlardı. Bu süre kendileri için, aileleri için ve Türkiye hükümeti için çok zor geçti. Bu terör eylemini yapanlar öncelikle fidye istiyorlardı. Şunu bilsinler Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman teröristlere, canilere fidye ödemez. Bundan sonra da ödemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Irak'a ilgisi azalmaz, Kerkük'e ilgisi hiç azalmaz. Türk şirketleri Irak'ın imarına katkıda bulunmaya devam edecektir. "

AHM(SSA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title