Haberler

İntern" Mühendislik ile İş Bulma Olanağı Artacak

Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından uygulanmaya başlanan "intern" mühendislik ile öğrencilerin protokol imzalanan işletmelerde 6 ay çalışarak, mesleki tecrübe edinmesi sağlanacak.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından uygulanmaya başlanan "intern" mühendislik ile öğrencilerin protokol imzalanan işletmelerde 6 ay çalışarak, mesleki tecrübe edinmesi sağlanacak.

Geleceğin mühendis adaylarının mezun olmadan mesleki tecrübe edinmesi amacıyla hayata geçirilen uygulama ile gençler, protokol imzalanan işletmelerde 6 ay çalışarak mesleki tecrübe edinecek.

Son sınıf öğrencileri mezun olmadan son 6 ayda sahaya çıkarak, maaşlı ve sigortalı olarak iş yerinin mühendisi gibi çalışacak, anlaşılması halinde firmada sürekli istihdam olanağı da söz konusu olabilecek.

Sanayi sektörüne de avantaj sağlayan uygulama hakkında AA muhabirine açıklama yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Toprak, fakülteyi üst aşamalara taşımak için çalışma başlattıklarını, bu doğrultuda Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) akreditasyonu ile öğrencilerin diplomalarının diğer ülkelerde tanınır hale geleceğini söyledi.

Bu çerçevede köklü değişiklikler yapıldığını ve bunlardan birinin de yabancı ülkelerde sıkça görülen "intern" mühendislik olduğunu vurgulayan Toprak, "Bu eğitimle 3,5 yıl öğrencilerimiz teorik eğitim gördükten sonra iş yeri eğitimi olan intern mühendis oluyor. İntern mühendis arkadaşlarımız sahaya iniyor ve bizim akredite etmiş olduğumuz firmalarda 6 ay çalışma imkanına kavuşuyorlar. Eğer firma ile anlaşırlarsa firmada kalıcı olarak çalışabiliyorlar." dedi.

Prof. Dr. Toprak, çalışma kapsamında 6 aylık sürenin bitiminde öğrencilerin ve firmaların karşılıklı uyumunun ve memnuniyetinin sağlanmasıyla kalıcılığın da sağlanabildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu şekilde onlara bir istihdam imkanı da sağlamış oluyoruz. Hem 3,5 yıl boyunca mühendislik fakültesinde görmüş oldukları dersleri uygulamalı olarak görme imkanına kavuşuyorlar hem de eğer firma ile anlaşırlarsa firmada kalıcı olarak çalışabiliyorlar. Bu, mühendis adaylarımızın özlediği ve istediği bir durum. Daha önce mezun olan öğrenciler iş başvurularını nasıl yapacaklarını, nerede çalışacaklarını tam olarak bilmediklerinden sıkıntı yaşıyordu. Ancak uygulamayla firmaların nasıl eleman aldığını, ihtiyaçlarının ne olduğunu bilecekler. Başka bir avantaj da firmaların akredite edilmesinden dolayı öğrenciler rastgele firmalara gitmeyecek."

Öğrencilerin sadece yurt içinde değil aynı zamanda yurt dışında da iş bulma imkanına ulaşacağını dile getiren Abdullah Toprak, "intern" mühendislikle hem öğrencilerin istihdam edileceğini, hem uygulamalı bir eğitim alacaklarını hem de üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanacağını aktardı.

"Mezun olur olmaz iş bulma imkanına sahip olacağız"

Makina Mühendisliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Kübra Mergen ise uygulamanın kendilerini sevindirdiğini belirterek, staj yapmanın mesleki tecrübe için yeterli olmadığını söyledi.

İntern uygulamasının 6 ay sürecek olmasının büyük bir avantaj olacağını vurgulayan Mergen, "Mezun olur olmaz iş bulma imkanına sahip olacağız. Firmada iyi bir kariyere başlama imkanımız olacak. Çünkü yeni mezun olan birçok mühendis var ve iş bulma imkanları sıkıntılı. İntern mühendislikle bu sıkıntıları aşmayı planlıyorum." diye konuştu.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Mustafa Kosif de iş kaygısından kurtulduklarını belirtti.

Mezun olanların çalışacak şirket bulma hususunda sıkıntılar yaşadığını anlatan Kosif, üniversitenin kendilerine bu anlamda imkan sağlayacağını dile getirerek, "Diplomayı almadan işe hazır hale geleceğiz." ifadesini kullandı.

İnşaat Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi Taha Sinan Baru ise mezun olmadan sahaya inmelerinin önemine değindi.

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Üniversitesi Abdullah Toprak Politika Güncel Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA 6 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Akşener ile Erdoğan görüşmesi detayları! Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan neler konuştu? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title