Haberler

Mudanya'da İnşaat İçin 2 Saatte 100 Zeytin Ağacı Söküldü

Güncelleme:

Bursa'da, zeytinciliğin merkezi Mudanya ilçesinde, bina inşaatı için 2 saat içerisinde 100 kadar zeytin ağacı dozerlerle söküldü.

Bursa'da, zeytinciliğin merkezi Mudanya İlçesi'nde, bina inşaatı için 2 saat içerisinde 100 kadar zeytin ağacı dözerlerle söküldü. Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy, zeytinin merkezi Bursa'da zeytin alanı envanterinin bugüne kadar yapılmadığını, toplam zeytin alanı tespit edilmediği için nerede, ne kadar ağacın kesildiğini tam olarak bilemediklerini söyledi.

Türkiye'nin zeytin ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Bursa'da, zeytin bahçeleri, konut inşaatları için iş makinaları ile yok ediliyor. Mudanya'nın Güzelyalı Mahallesi'nde yapılacak site için zeytin bahçelerinin kısa sürede sökülmesi, tepkiye neden oldu.

TMMOB'a bağlı Ziraat Odası Bursa Şube Başkanı Doç.Dr. Ertuğrul Aksoy, kentin tümü kapsayan bir zeytin alanı envanteri bulunmadığını söyledi. Bu çalışmanın yapılması için defalarca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvurduklarını anlatan Aksoy, şöyle dedi:

"Bu çalışma yapılmadı. Büyükşehir Yasası ile birlikte bu çalışmanın Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yapılması gerekiyor. Özellikle Orhangazi, Mudanya ve Gemlik gibi ilçelerimiz zeytin üretiminin merkezi konumunda. Yapılması gereken bu çalışmaya biz de destek vermek istiyoruz." - Mudanyabursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ziraat Mühendisleri Odası Ertuğrul Aksoy Mudanya Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

500

Yorumlar (1)

İsmi lazım değilMobil-IOS:

Boş konuşmaktan sıkılmadınız mı ?ağaçlar kesilmesin diyen kardeş. Araziler babanın tapulu malı değil... bir çok kişinin tapulu arazisi var. isteyen müteahhite verir. isteyen satar isteyen projelendirip hayata geçirir. isteyen çifçilik yapar.!!!!! İstersen cümbür cemaat toplan imza topla istersen de istediğin şikayet et. Kanun nizam çerçevesin de her şey yapmak mümkün. Sit alanı ise sit alanlarına göre yapılaşmalar var, yeşillik alansa yeşilliği çok bozmadan yapılaşmalar var. Olabilecek gelişimlere sizler engel olamazsınız. Bu yüzden sizlerin köy adına yapabilecek projeleriniz varsa yapmaya çalışın. Üstünüze düşmeyen genel konuşmalar yaparak nefesinizi tüketmeyin. Ayrıca Rumlardan kalma zeytin ağaçları olsun coğrafi konum dik yamaçlarda tarım nekadar fazla olabilir. Sadece maliyet olur buda ayrı bir konu. İstanbul izmir yol projesi, Hızlı tren projesi ido ve budo bunların yapılmasıyla birlikte 5 yılla kadar bursanın beklenen nüfusu 8 milyon olması bekleniyor. Gün gelicek kendiliğinden yatırımlar gelicek. KAÇINILMAZ AMA GERÇEK :) Kolay gelsin....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title