Haberler

İzmir'deki Yolsuzluk Operasyonunda 7 Tahliye

Güncelleme:

İzmir'de düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında Liman Dairesi Başkanı Muhsin Yılmaz'ın da bulunduğu 7 sanık tahliye edildi.

İzmir'de düzenlenen 'İmbat Operasyonu' kapsamında gözaltına alınan ve nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan 15 şüpheli için avukatlarının tahliye istemini değerlendiren nöbetçi 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi, aralarında Liman Dairesi Başkanı Muhsin Yılmaz'ın da bulunduğu 7 sanığı yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye etti.

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma, irtikap, nitelikli dolandırıcılık' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, 6 Ocak'ta Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınan 27 şüpheliden 23'ü sorgularının ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Bu kişilerden Şükrü Çelikyürek, Turan Yalçın, Şentürk Aktaş, Birol Bafra, Nuh Aslan, Hüseyin Bülbül, Ali Osman Yılmaz, Burhan Kandemir, İzzet Çırakoğlu, Muzaffer Emre Sakarya, Faruk Yakaryılmaz, Mustafa Ali Altaş, Muhammet Tayfur Uzun ve Mahmut Can Bayoğlu tutuklandı.

BİNALİ YILDIRIM'IN BACANAĞI DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Operasyonda yakalanamayan, iki gün sonra avukatıyla Emniyet'e giderek teslim olan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın bacanağı Cemalettin Haberdar, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Daha sonra teslim olan Limanlar Dairesi Başkanı Muhsin Yılmaz da tutuklanınca tutuklu sayısı 15'e yükseldi.

7 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ, 8 KİŞİ TUTUKLU

Tutuklu 15 sanığın avukatının tahliye taleplerini değerlendiren nöbetçi 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi, sanıklardan aralarında Limanlar Dairesi Başkanı Muhsin Yılmaz, Birol Bafra, Turan Yalçın, Mahmut Can Bayoğlu, Muzaffer Emre Sakarya, Faruk Yakaryılmaz ve Muhammet Tayfur Uzun'u yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer 8 kişinin tutukluluklarının devamına karar verdi.

OPERASYON SONRASI TOPLU GÖREVDEN ALMA

Operasyonun ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcısı, Başsavcı Vekili, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, İzmir Emniyet Müdürü, operasyonu gerçekleştiren polis müdür ve şeflerinin tamamı görevden alınmış, bazıları pasif göreve, bazıları da başka illere atanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Muhsin Yılmaz Turan Yalçın İzmir Güncel - Operasyon Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

yilmutmutlu_3@hotmail.com:

düşünebiliyormusunuz...???? operasyondan sonra baçsavcı,yardımcısı,operasyona bakan savcı,İzmir emniyet müdürü,polis şefleri ve müdürlerin tamamı operasyondan el çektirilerek pasif göreve ve başka illere gönderiliyorlar....dilerim hala RTE diyenlerrin başına böyle bir zulüm gelir...ilden ile,köyden köye göç edip dururlar da bu gavur eziyetini ve adaletsizliği anlarlar...işte bu rejimin adı DİKDATÖRLÜK dür....bu gün bana yarın sana...

11
0
yanıtYanıtla
Şaşırmadım.maviadalet@hotmail.com:

Bir ay içindede diğerleri çıkartılır,işlem tamamlanır.Gençler neden sokaklarda,adaleti aramak,doğruyu bulmak,işsizliğe çare olmak,yoksulluğu bitirmek için.3 katrilyonlar seviyesinde bir yolsuzluğun takipçisiyim.1 Ekimde Valiliğe verilen dilekçe,mücadele neticesinde 2012deki operasyonla gün yüzüne çıktı.Ama ne yazıkki 2013de Savcıyı,Çocuk Savcısı yaptılar.Dosya kapatılma sinyalleri veriyor.Ak Partinin Akına,MHPnin milliyetçiliğine hiç inanmıyorum.Hak arayacak hiç bir merci kalmadı.Şiddetten bıktık.

10
0
yanıtYanıtla
TOLGAademsimsek01@hotmail.com:

PEKİ BU İNSANLARIN SUÇSUZ OLDUĞUNA İNANANINIZ VARMI?

3
3
yanıtYanıtla
TOKMAKasdasd@hotmail.com:

BINALININ BACANAGI LİMAN İHALESİNİ ALAN İŞADAMINDAN VALİZLE PARA ALIYORDU,ELLERİNDE DE JAMMER DENEN SİNYAL KARIŞTIRICI VARDI,NEDEN BU ADAM SERBEST KALDI?BİNALİ YILDIRIM IN HABERİ OLMADAN BACANKA NASIL OLUR DA MİLYONLARCA DOLAR ALABİLİR.??AYRICA BİNALİ YILDIRIM IN GENCECİK OĞLU NASIL OLUYOR DA 6 ADET GEMİ ALABİLİYOR??SON ALDIĞI GEMİNİN ADI AK BROTHERS...BİRİ BUNLARI AÇIKLASIN..

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title