Haberler

İkinci Ergenekon Davasının 103'üncü Duruşması Görülmeye Devam Ediyor

Balyoz Planı" davasından da tutuklanan sanık Albay Cengiz Köylü, Adına Balyoz denilen davadan da buraya geliyorum.

İKİNCİ ERGENEKON DAVASININ 103ÜNCÜ DURUŞMASI GÖRÜLMEYE DEVAM EDİYOR (2)

* Mustafa Balbay : Artık mücadelemi hukuk bilmezse halk bilir diyorum...Ben bu ülke için mücadelemi, laik, sosyal, hukuk devleti için olan mücadelemi kalemimi koruyarak siyasal zeminde sürdürmeye karar verdim.

*Adli Tıp 3'üncü İhtisas Kurulu Heyeti'nce hazırlanan raporda,emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün sağlık durumunun cezaevinde kalmasına engel teşkil etmediği belirtildi.

*3 günlük açlık grevine başladığını açıklayan tutuklu sanık Albay Cengiz Köylü : Biz askerler zulme dayanıklıyız, onun için buraya Utançhane diyoruz"

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'nın 103üncü duruşması sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

BİZ ASKERLER ZULME DAYANIKLIYIZ, ONUN İÇİN BURAYA UTANÇHANE DİYORUZ"

Balyoz Planı" davasından da tutuklanan sanık Albay Cengiz Köylü, Adına Balyoz denilen davadan da buraya geliyorum. Sayın Mustafa Balbay buraya Zulümhane diyor. Çünkü hiç işlemediğimiz suçlardan, tanımadığımız insanlarla birlikte yargılanıyoruz. Balyoz davasıyla kıyasladığımda, sayın komutanlarım ve silah arkadaşlarımla burada yargılanmak bana on kat daha ızdırap veriyor. Biz askerler zulme dayanıklıyız, onun için buraya Utançhane diyoruz. Bu ordunun Başkomutanı olan Cumhurbaşkanı ve Başbakana sesleniyorum. Gelsinler tüm bunların yalan ve iftira olduğunu 10 dakika içinde ispat edemezsem beni bu utançhanede assınlar" diye konuştu.

3 GÜNLÜK AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUM"

Tahliye edilip edilmemesinin artık önemli olmadığını belirten Köylü, Çünkü onurlu şerefli komutanlarım silah arkadaşlarım, gazilerim, kahramanlarım parmaklıklar arasındayken benim özgürlüğüm kara zindanım olur. TSKye bu pusuyu kuranlara lanetler yağdırıyorum. Bugün Hasdal Cezaevinde sembolik olarak üç günlük açlık grevine başlayan silah arkadaşım Albay Mustafa Önseli yalnız bırakmamak ve onun gibi bu hukuksuzluğu ve zalimliği kınamak için bende üç günlük açlık grevine başlıyorum" ifadesini kullandı.

ARTIK MÜCADELEMİ HUKUK BİLMEZSE HALK BİLİR DİYORUM"

Tutuklu sanık gazeteci Mustafa Balbay da duruşmada söz alarak, Eğer bu saldırı siyasalsa ve bu kazanda kaynayacaksak, ben kaynamaya hazırım. Ben bu ülke için mücadelemi, laik, sosyal, hukuk devleti için olan mücadelemi kalemimi koruyarak siyasal zeminde sürdürmeye karar verdim. Madem ki kader beni buraya itti. Ben bu kaderimi seveceğim" diye konuştu. Bugüne kadar hiçbir kamuoyu araştırması yapmadığını ve hiçbir partiyle görüşmediğini belirten Balbay, Sadece gazetemden izin aldım. Artık mücadelemi hukuk bilmezse halk bilir diyorum. Halkın gönlünde bir yer etmişsem, siyasette de yerim olduğunu düşünüyorum. Halktan büyük güç yoktur. Hukukun kaynaklarından biri de halktır" dedi.

Hep kalemimi korumaya çalıştım" diyen Balbay, Bu ülkede edebiyattan, gazetecilikten siyasete giren çok kişi var. Namık Kemal, Tevfik Fikret, Yahya Kemal Bayatlı, Fazıl Hüsnü Dağlarca Bu kişiler yıllarca hapis yattılar. O günler geride kaldı sanıyordum. Ama maalesef kalmamış" ifadesini kullandı.

ARTIK GÜN BUGÜNDÜR"

Daha önce iki defa milletvekilliği teklifi aldığını söyleyen Balbay, Biri DSPden 95 yılında. Diğerini söylemiyorum. Teklifleri kabul etmedim. Ama artık gün bugündür diyorum" dedi.

BUNA HUKUK DENMEZ, YAMA HUKUKU, TORBA HUKUKU DENİR"

Gazeteci Soner Yalçının tutuklanmasına ilişkin olarak da Balbay şöyle devam etti:

Soner Yalçın sabaha karşı 3te tutuklandı. Bir ülkede havanın en karanlık olduğu dönemde ne yapılır? Soner Yalçını yazdıkların dolayı tutuklayacaksanız, onu Hizbullah üyesi de yapabilirsiniz, PKKlı da, Hizbullah ile PKK arasında irtibat kuran Ergenekon üyesi de yapabilirsiniz. Ama buna hukuk denmez, Buna Roma Hukuku denir. Buna bohça hukuku, yama hukuku, torba hukuku denir"

BURADA HUKUKA GİRİŞ DEĞİL HUKUKA GİRİŞME VAR"

Cezaevinde hukuk kitapları okumaya başladığını ifade eden Balbay, Hukuk birinci sınıfta okutulan Hukuka Giriş kitabını da okuyorum. Ancak burada hukuka giriş değil, hukuka girişme var" diye konuştu. Hep kalemimi korumaya çalıştım" diyen Balbay, Bu ülkede edebiyattan, gazetecilikten siyasete giren çok kişi var. Namık Kemal, Tevfik Fikret, Yahya Kemal Bayatlı, Fazıl Hüsnü Dağlarca Bu kişiler yıllarca hapis yattılar. O günler geride kaldı sanıyordum. Ama maalesef kalmamış" ifadesini kullandı.

ERSÖZÜN SAĞLIK DURUMU

Bu arada, tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersözün sağlık durumuyla ilgili Adli Tıp Kurumunun hazırladığı rapor mahkemeye ulaştı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde yatan Ersözün bütün tetkikleri incelenerek Adli Tıp 3üncü İhtisas Kurulu Heyetince hazırlanan raporda, sağlık durumunun cezaevinde kalmasına engel teşkil etmediği belirtildi. Adli Tıp Kurumu Başkan Vekili Uzman Doktor Yüksel Aydın Yazıcı başkanlığındaki 8 kişilik heyetin kendilerine gönderilen dosyadaki sağlık raporları ve tetkikler üzerinden hazırladığı raporda, Ersözün, Cezaevinde tutuklular için ayrılan bölümde tedavi görmesinin hayati bir tehlike oluşturacak ve tutukluk halinin hastanede tedavi görmesine engel teşkil edecek tıbbi bulgu ve belge tespit edilmediği" belirtildi. Raporda ayrıca, Ersözün halihazırda sağlık durumuna ilişkin görüş istenmesi halinde ise Levent Ersözün tüm tıbbi belge ve tetkiklerle muayene edilmek üzere kurula gönderilmesi gerektiği belirtildi.

Haber : Cem TURSUN - İstanbul DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title