Haberler

İkinci Ergenekon Davası Yarına Ertelendi

18'i tutuklu 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nın 161.duruşması sona erdi.

18'i tutuklu 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nın 161. duruşması sona erdi. Savunmasını yapan tutuksuz sanık Mustafa Abbas Yurtkuran, silahlı örgüt üyesi ve darbe teşebbüsü iddiaları ile yargılanmasının kendisini kahrettiğini söyleyerek, suçlamaların kendisiyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını belirtti. 2000 ile 2008 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversite Rektölüğü yaptığını ifade eden Yurtkuran, "Rektörlük görevim sırasında yaptığım konuşmalar dinlenirse hükümeti devirme gibi bir planım olmadığı görülecektir" dedi. Cumhuriyet Mitingi'ne katıldığını belirtem Yurtkuran, "Ordu göreve" pankartı açanları ise tanımadığını ve bu olayın münferit bir hadise olduğunu söyledi.

"ERUYGUR'LA İKİ KERE GÖRÜŞTÜM"

İddianamede yer alan Atatürkçü Düşünce Derneği'nde (ADD) düzenlenen bir toplatıda konuşmacı olarak bulunduğunu ifade eden Yurtkuran, "Orada siyaset değil, Atatürkçü düşüncenin matematiği tezimi anlattım" dedi. Davanın sanıklarından Şener Eruygur ile görevdeyken iki kere görüştüğünü anlatan Yurtkuran, Uludağ Üniversitesi'nin jandarma bölgesinde olduğunu, söz konusu görüşmelerin birinde jandarma sayısının güvenlik açısından attrılmasını istediğini, diğer görüşmesinde ise görevli bir astsubayın çocuğu hasta olduğu için görevde bir dönem daha kalmasını rica ettiğini belirtti.

İddianamede yer alan Kent Otel'inde yapılan toplantılara çağrılmadığını ve katılmadığı öne süren Yurtkuran, İşçi Partisi'nin yurt dışı programları dahil hiç bir programına katılmadığını ancak Aydınlık Dergisinde katılmış gibi fotoğrafının yer aldığını savundu.

2000 ile 2008 tarihler arasında görev yapan Bursa Valisi, Bursa Emniyet Müdürü ve Bursa Cumhuriyet Başsavcısının tanık olarak dinlenemsini isteyen Yurtkuran, beratini talep etti. Duruşma yarın saat 09.00'a ertelendi. - İstanbul / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Abbas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title