Haberler

Iğdır'daki Patlama

Iğdır'da 2 Çobanın Ölümüyle Sonuçlanan Olayda Patlayıcı Türünün Belirlenmesine Çalışılıyor.

Iğdır'da 2 çobanın ölümüyle sonuçlanan olayda patlayıcı türünün belirlenmesine çalışılıyor.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, yaptığı açıklamada, olayın duyulmasından sonra bölgeye jandarma birliklerinin sevk edildiğini ve cesetlerin olay yerinden alındıktan sonra Iğdır Devlet Hastanesi morguna götürüldüğünü söyledi. Başsavcı Küçük, nöbetçi savcının otopsisinin ardından cenazelerin Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini ayrıca patlayıcıyla ilgili parçalar alındığını ve inceleneceğini belirtti.

Daha önceden hazırlanıp ileride kullanılmak üzere kayalıklara gizlendiği belirlenen patlayıcının, terör örgütü PKK'nın sığınaklarında ele geçirilen plastik patlayıcı türünden olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Gerekli incelemenin yapılmasından sonra bombanın kimin tarafından konulmuş olabileceği hakkında bilgi edinileceği belirtildi.

Erhancı köy muhtarı Ali Abiş, "Ben bahçede çalışıyordum. Bomba sesi duydum ama olayın ne olduğunu anlamadım. Akşam bu 2 çobanın eve gelmediğini duyduk. Köylü merada aramaya çıktı. Gece 24.00 sıralarında cesetlerle karşılaştık, jandarmaya haber verdik" dedi.

Erhacı köyünden Ahmet Fırat da, "Çobanların akşam eve dönmemesi üzerine köylüyle aramaya çıktık. Gece 24.00 sıralarında köy merasının Leçelik alanında kayanın dibinde 50 metre aralıklarla cesetlere rastladık. Muhtemelen kayalıkların arasında buldukları bombalarla oynamışlar veya taş atarak patlatmaya çalışmışlar" şeklinde konuştu.

(İA-İRT-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title