Haberler

#IFI'nin Destekleyen Tasarımcıları Belli Oldu

Güncelleme:

10 moda tasarımcısıyla faaliyete geçen Türkiye'nin ilk moda girişimcilik merkezi "İstanbul Fashion Incube"un yeni dönemde destekleyeceği tasarımcılar belli oldu.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından kurulan ve desteklenen İstanbul Fashion Incube, geçtiğimiz yıl moda endüstrisinin tüm taraflarını birbirine bağlayarak desteklediği moda tasarımcılarını sektöre kazandırırken, 4 isim ile bu dönem de devam etme kararı aldı. Merkez, Burçe Bekrek, Ece Gözen, Hande Çokrak ve Niyazi Erdoğan ile devam kararı alırken yeni dönemde; Giray Sepin, Gülçin Çengel, Selim Baklacı, Tolga Turan, Tuba Ergin ve Zeynep Merve Mehmetli gibi kadın ve erkek giyim koleksiyonları sunan moda tasarımcılarını destekleyecek.


Merkez'e katılan tasarımcılara yönelik oluşturulan yeni Moda Girişimcileri Programı ile tasarımcıların başarılı olabilmeleri ve yoğun rekabetin yaşandığı moda sektöründe, markalarını güçlendirebilmeleri için marka stratejileri geliştirme, koleksiyon planlama, marka iletişimi ve pazarlama, uluslararası fuarlar ve sipariş hazırlama süreçleri, iş modeli geliştirme ve iş süreçlerini yönetme gibi konularda altyapıları ile deneyimlerinin kuvvetlendirilmesi amaçlanıyor.

Moda Endüstrinin Gözü İstanbul Fashion Incube'un Üzerinde.

Merkez kapsamında seçilen tasarımcılara İstanbul'un en merkezi yerleşim yerlerinden biri olan Nişantaşı'nda ofis ve showroom imkânı, numune üretim atölyelerinin kullanımı ile aynı binada araştırma yapabilecekleri, özellikli kumaş ve materyalleri yakından inceleyebilecekleri materyal kütüphanesi hizmeti de sağlanmaktadır. Tasarımcılara, uluslararası arenada önemli başarılar kazanmış, dünyanın en büyük moda marka ve tasarımcıları ile çalışmış isimlerden danışmanlıklar verilmektedir. Ayrıca geçtiğimiz dönem beklenen başarıyı elde ederek, moda tasarımına ve hazır giyim tekstil sektörüne olumlu katkılarda bulunan merkezde bu dönem tasarımcılara özel mentorluk (koçluk) desteği verilecektir.


Editörlere Not:

İstanbul Fashion Incube ve Yeni Tasarımcılar;

İstanbul Fashion Incube (Moda Girişimcilik Merkezi) 15 Ocak 2013 tarihinde, Kalkınma Ajansı Finansmanı ve İHKİB Eş Finansmanı ile hayata geçirilmiştir. Merkez, 2014-2015 yılı için Türkiye moda endüstrisinde kilit rol oynayan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenmektedir.

Merkezin amacı girişimcilik kapasitelerini geliştirme potansiyeline sahip moda tasarımcılarına yaşamsal güç sağlayarak markalaşmalarına destek vermek ve tasarımcıların ulusal ve uluslararası platformlarda rekabet edebilme gücününün kuvvetlendirilmesidir. İstanbul Fashion Incube; kendi markalarını ve şirketlerini kurmuş moda tasarımcılarının yurtdışı deneyimi kazandırmak, kurumsal marka kurulumu aşamasında dünyanın en önemli yabancı moda danışmanları ile bir araya gelmelerini sağlamak ve iş planlarının oluşturulması konularında desteklemektedir. Merkez kapsamında desteklenen tasarımcıların sektör işbirlikleri bağlantılarının kurulmasına ve güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. İstanbul Fashion Incube; marka stratejileri geliştirme, koleksiyon planlama, marka iletişimi ve pazarlama, uluslararası fuarlar ve sipariş hazırlama süreçleri, iş modeli geliştirme ve iş süreçlerini yönetme, İstanbul moda haftasına katılım, yurt dışı fuar ve showroomlara katılım konularında aşağıdaki tasarımcılara danışmanlık vermektedir;


Burçe Bekrek / Kadın giyim

Ece Gözen / Kadın giyim
Giray Sepin / Erkek giyim

Gülçin Çengel / Kadın giyim
Hande Çokrak / Kadın giyim

Niyazi Erdoğan / Erkek giyim
Selim Baklacı / Kadın giyim

Tolga Turan / Erkek giyim
Tuba Ergin / Kadın giyim

Zeynep Merve Mehmetli / Kadın giyim
Merkez; modanın kalbi İstanbul Nişantaşı'nda tasarımcılara atölye ve showroom imkânı sunmaktadır. Ayrıca Numune Üretim Atölyeleri'ndeki teknik ekipman yardımı ile destek verdikleri tasarımcıların koleksiyonlarını üretme fırsatı vermektedir. Materyal kütüphanesi, tasarımcıların koleksiyonları için teknolojik ve inovatif kumaşların araştırmasını yapabilmektedir.

Merkez ayrıca tasarımcıların koleksiyonlarını destekleyerek aşağıdaki hedeflere ulaşmayı amaçlamaktadır:

· Tasarımcıların ulusal ve uluslararası bağlantılarının gelişmesi ve rekabet edebilme gücünün kuvvetlendirilmesi,
· Ulusal ve uluslararası platformlarda yaratıcı Türk tasarım markalarının güçlendirilmesi,
· Türk moda sektörünün hazır giyim ve tekstil üreticileri ve markalarıyla işbirliklerinin geliştirilmesi,
· Tasarımcılara hedeflerine ulaşmaları noktasında orta ve uzun vadede stratejik ve teknolojik fırsatlar sunulması,
· Türk moda sektörünün büyüme hedefine ulaşılmasında yaratıcı ekonominin büyümesine katkı sağlanması.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Niyazi Erdoğan İstanbul Türkiye Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title