Haberler

Hüda- Par'dan Diyarbakır'da Tekbirli Protesto

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ve Sur ilçeleri başkan adayları ile 32 meclis üye başvurularının ilçe seçim kurulu tarafından reddedilmesini adliye önünde tekbirlerle protesto etti.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ve Sur ilçeleri başkan adayları ile 32 meclis üye başvurularının ilçe seçim kurulu tarafından reddedilmesini adliye önünde tekbirlerle protesto etti.

30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde Hüda- Par'ın Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Sur Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar ve 32 belediye meclis üyesinin başvuruları, İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Kararın duyulmasının ardından Hüda- Par üyesi yaklaşık 150 kişi adliye önünde toplandı. Sık sık tekbir getiren grup adına, başvuruları reddedilen adaylar içeri girerek yetkililerle görüştü.

'SİYASİ KOMPLO'

Görüşme sonrası konuşan Bağlar İlçe Belediye Başkan adayı Vedat Turgut, karara itiraz etiklerini belirterek, kararın siyasi olduğunu savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sorunu çözmesi gerektiğini ifade eden Turgut şöyle konuştu:

"Bir hukuk cinayeti ve siyasi komployla karşı karşıyız. Şu an bulunduğumuz adliyenin önünde bekliyoruz, adil bir karar verilmedi. Zulüm dolu bir karar verildi. Bu bağlamda Bağlar İlçe Başkan adayı ben ve Sur Belediye Başkan adayı Mahmut Uçar ile 32 belediye meclis üyesinin encümenlik başvurusu reddedildi. Reddedilme gerekçesi ise, hükümlü olmamızdan kaynaklı. Derinler bir yerde birleşti, Hüda-Par'ın ilerlemesini engellemeye çalışıyorlar. Partimizin seçimlere girmesine engel oluyorlar. Bundan bir süre önce bu duyumları almıştık. Bir hafta öncesinde kimi konseyler toplanıp, partimizi seçimlere girmemesi için ellerinden gelenleri yapacaklarını deklere etmişlerdi. Görünen tablo budur. Bu kararla ilgili hukuki yollara başvurumuzu yaptık. İtirazlarımızı ilgili kurumlara illettik. Reddedilme kararı, hakimlerin kendi inisiyatifiyle aldıkları kararlar değildir. Derin ellerin aldığı bir karardır. Buradan Başbakan'a sesleniyoruz; bir hukuk garabetini yaşıyoruz. Zaten mahcup olunacak, dolayısıyla bu kararın altında paralel yapılar mı var, dikey mi, yatay yapılar mı var? Biz bunu bilemeyiz. Onu siz biliyorsunuz ve bunu ortaya çıkarmak da size düşüyor."

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vedat Turgut Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title