Haberler

Hollanda'da Oy Kullanma İşlemi Başladı

Güncelleme:

Hollanda'da Temsilciler Meclisi'nin 150 yeni yüzünün belirlenmesi için oy kullanma işlemi başladı.

Hollanda'da Temsilciler Meclisi'nin 150 yeni yüzünün belirlenmesi için oy kullanma işlemi sabahın erken saatlerinde başladı. 12 milyon 693 bin 193 seçmenin bulunduğu Hollanda'da, yaklaşık 250 bin Türk kökenli seçmenin de oy kullanması bekleniyor. Seçimlerde, çeşitli partilerden 7'si kadın olmak üzere toplam 14 Türk kökenli aday milletvekilliği için yarışıyor.

Yerel saate göre sabah 07.30'da başlayan oy kullanma işlemi akşam 21.00'de sona erecek. Mecliste 30 sandalyeye sahip İşçi Partisi (PvdA) tarafından hazırlanan listenin 26'ıncı sırasında Keklik Yücel, 27'inci sırasında Tunahan Kuzu, 39'uncu sırasında Selçuk Öztürk, 42'inci sırasında Sultan Günal Sezer, 44'üncü sırasında Yasemin Çeğerek, 45'inci sırasında Yasin Torunoğlu, 52'inci sırasında Nurten Karışlı ve 53'üncü sırasında da Emre Ünver yer alıyor.

21 milletvekiline sahip Hıristiyan Demokratlar'ın (CDA) aday listesinin 24'üncü sırasında Turan Yazır, 37'inci sırasında Ebubekir Öztüre bulunuyor. Temsilciler meclisinde 10 milletvekili ile yer alan Demokratlar66'nın (D66) 25 kişilik listesinde ise Fatma Koşer Kaya 13'üncü, Gökhan Çoban ise 24'üncü sırada yer alıyor.

Temsilciler Meclisi'nde 10 milletvekili bulunan diğer parti Yeşil Sol'un (GL) listesinin 15'inci sırasında Huri Şahin yer alıyor. 15 milletvekiline sahip Sosyalist Parti'nin (SP) listesinin 6'ıncı sırasında da Sadet Karabulut bulunuyor.

Partilerin Temsilciler Meclisi'ndeki şu andaki sandalye sayıları dikkate alındığında İşçi Parisi'nden Keklik Yücel ve Tunahan Kuzu ile Sosyalist Parti'den Sadet Karabulut seçilebilecek sırada bulunuyor. Diğer Türk kökenli adayların meclise girebilmeleri ise partilerinin sandalye sayılarını büyük ölçüde artırmalarına, ya da adlarına 17 bin dolayında tercihli oy almaları gerekiyor.

2010 yılında yapılan genel seçimde 12 milyon 524 bin 152 seçmen vardı. Oy kullanma oranı ise yüzde 75,4'dü. Şu anda Hollanda Temsilciler Meclisi'nde 5 Türk kökenli milletvekili bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

selçuk öztürk İşçi Partisi Tunahan Kuzu Hollanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title