Haberler

Her Yıl Yüzbinlerce Kaçak Tur Düzenleniyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, Türkiye'de kaçak faaliyet gösteren 24 bin kurumun bulunduğunu ve bunların her yıl yüz binlerce kaçak tur düzenlediklerini belirterek, "Türkiye"...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı ve Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, Türkiye'de kaçak faaliyet gösteren 24 bin kurumun bulunduğunu ve bunların her yıl yüz binlerce kaçak tur düzenlediklerini belirterek, "Türkiye kaçak turizm nedeniyle her yıl 15 milyar dolar vergi kaybı yaşıyor. Türkiye'nin cari açığını kapatacak tek sektör turizmdir" dedi.

TÜRSAB'ın bu ay sonunda yapılacak 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda başkanlığa aday olan Çakmak, seçim çalışmaları kapsamında seyahat acentelerinin temsilcileriyle Adana'da bir araya geldi.

Çakmak, TÜRSAB'a başkan adayı olduktan sonra 12 Ağustos'ta yurt gezisine çıkarak yollara düştüğünü ve halen çalışmalarına devam ettiğini belirterek, çalışmaları sırasında Türkiye'nin 81 ilinde yer alan meslektaşlarıyla görüştüğünü söyledi.

"Türkiye'de kaçak acenteler yüzünden Türsab üyesi acenteler ikinci sınıf duruma düştüler" diyen Çakmak, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 65 ilde yüzde 99 acente biletten kazanıyor, yüzde 1'i ise hac, umrecidir. Yüzde 90'ı ise eleman bile çalıştıramıyor. Karı-koca çalışıyor. Türsab'tan gelen giden yok. Acenteler sahipsiz. Sorunları bölgelerde oluşacak hukukçularla çözeceğiz. Turizmi tek çatı, tek kanun ve tek gövde altında toplayarak tüm sorunları çözeceğiz. Tüm alt sektörlerimiz özlenen birlik ve beraberlik atılımını mutlaka sağlayacağız. Güçlü turizm, güçlü Türkiye için devreye alınacak, yeni ve marka destinasyonlarımızla desteklenen Türk Turizmi, aranan sosyal ve ekonomik dermanına kavuşarak, dünya liderler liginde gerçek yerine oturacaktır. Türkiye'de kaçak acentecilik çok yaygın. Türkiye'de kaçak faaliyet gösteren 24 bin kurum bulunuyor. Milyonlarca bilet kesen bu kurumlar her yıl yüzbinlerce kaçak tur düzenliyor. Göreve geldiğimizde ilk işimiz sektördeki kaçak faaliyetlerin önünü kesmek olacak. Türkiye kaçak turizm nedeniyle her yıl 15 milyar dolar vergi kaybı yaşıyor. Kaçak turlardan dolayı hem devlet hem de seyahat acentaları mağdur. Bu kayıt dışılığı sona erdirip, haksız rekabeti bitirmek için kaçak faaliyeti önleyeceğiz. Sayın Başbakanımız ve bakanlarla bir araya gelerek bu engelleri aşıp, yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin cari açığını kapatacak tek sektör turizmdir. Çünkü turizm ithalatı olmayan yerin de ihracat yapan tek sektördür."

Çakmak, TÜRSAB'da birlik ve beraberliği sağladıktan sonra çok kısa sürede 2023 vizyonuna gerek kalmadan Türkiye'yi 100 milyon turist ve 100 milyar dolar geliri görebilecek duruma getireceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya, seyahat acentaları temsilcilerinin yanı sıra Türsab Yönetim kurulu üyeliklerine aday olan Vedat Öndaş, Fatih Günay, Atilla Özdemir ve Elif Canaslan katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Emin Çakmak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title