Haberler

Hemşirenin Hasta Yakınlarına Saldırdığı İddiası

Soma Devlet Hastanesi'nde tedavi gören felçli bir hastanın yakınlarına saldırdığı ve hakaret ettiği iddia edilen hemşire hakkında soruşturma başlatıldı.

Soma Devlet Hastanesi'nde tedavi gören felçli bir hastanın yakınlarına saldırdığı ve hakaret ettiği iddia edilen hemşire hakkında soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre, geçtiğimiz hafta aktif kanamalı felç geçiren 70 yaşındaki Mehmet Azim Arslan, yakınları tarafından Soma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Babasının hasta olduğunu öğrenen Kocaeli Devlet Hastanesi'nde ebe olan kızı Leyla Arslan (36) da, olayı duyar duymaz Soma'ya geldi. İddiaya göre dün akşam hastaya serum takan hemşire G.Ş, hasta yakınlarının üzerine yürüyerek hakaret etti.

Hasta yakını Leyla Arslan, "Babam tedavi görürken serumun takılmasında görevli hemşire G.Ş'ye yardım ediyordum. Birden bire bize bağırarak, üzerimize yürüdü. Babamın tansiyonu düştü, demoralize oldu. Şu anda babam hiçbir tedaviyi kabul etmiyor. Hastane yetkilileri de diyor ki, 'Hastayı tutun kolundan dışarı atın.' Bizi de içeri almıyorlar. Hasta hakları denen bir şey var. Aktif kanamalı bir hasta nasıl dışarı atılır? Babam 7 yıl önce de bir felç geçirdi. Ege Üniversitesi'nde 6 ay boyunca tedavi gördü. Bu ikinci felci ve şu anda 'Tutun kolundan atın dışarı' diyorlar. Babamı Soma Devlet Hastanesi'nden alarak Akhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Tedavisi burada devam ediyor. Ben hukuki olarak da şikayetçi olacağım" dedi.

Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Yunus Serbes ise, konunun kendisine ve Sağlık Bakanlığı'na intikal ettiğini, idari soruşturma başlattıklarını açıkladı.Serbes ayrıca, hastanın hastaneden atıldığı iddialarını da araştırdıklarını söyledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

soma devlet hastanesi mehmet azim soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title