Haberler

Hem Ceza Hem Okul

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde Köylerinde Okul Olmadığı İçin Kendi İmkanlarıyla Oluşturdukları Sınıfta Ders Yapan Çocuklar Sürdürülen Çabalar Sonucu Okullu Olurken, Veliler Hakkında Dava Açıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde köylerinde okul olmadığı için kendi imkanlarıyla oluşturdukları sınıfta ders yapan çocuklar sürdürülen çabalar sonucu okullu olurken, veliler hakkında dava açıldı.

İlçe merkezine bağlı Aşağı Uluyol köyü Yukarı Uluyol mezrasında okul olmadığı için elbirliğiyle bir köy evini dersliğe çevirerek kütüklerden sıra yapan ve köydeki eğitim görmüş bir kişinin kendilerine öğretmenlik yapmasını isteyen çocukların ve genç kızların durumu yetkilileri harekete geçirdi. Konuyla ilgili haberler üzerine Yukarı Uluyol mezrasına gelen İlçe Milli Eğitim Müdür Hamza Anuş ve 75. Yıl YİBO Müdürü Şahabettin Özdil, ilköğretim çağındaki çocukları taşımalı sistemle ilçe merkezindeki okullara

yazdırdı. Yaşları ilerlediğinden ilçe merkezinde okumalarına izin verilmeyen Şehriban, Berivan, Zekerye ve Bedirye Uçar adlı amca çocukları genç kızlar ise, babalarının ikna edilmesi üzerine sevinç gözyaşı döktü. Babalarının ellerini öpen genç kızlar, daha sonra Yüksekova 75. Yıl YİBO'ya getirilip kaydedildi. Üniformalarını giyip okula başlayan kızlar, "Hayatımızda hiç böyle mutlu olmamıştık" diyerek sevinçlerini dile getirdi.

Bu arada, yetkililer tarafından mahkemeye verilen veliler ise, kızlarının okuması karşısında kendilerine verirlecek cezaya razı olduklarını söyledi.

(SY-MET-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title