Haberler

HDP'ye Transeksüel Meclis Üyesi

Güncelleme:

BDP tarafından Türkiye partisi projesi olarak kurulan HDP'nin yönetimine, 'Esmeray' adıyla tanınan transeksüel Mehmet Özadikli de girdi.

LGBT-Lezbiyen-Gey-Biseksülel ve Travesti hareketi aktivisti olan Özadikli, Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

KÖŞE YAZARLIĞI DA YAPTI

15 yaşında Kars'tan İstanbul'a göç eden Özadikli, önce midye satarak geçimini temin etmeye çalıştı, sonra da fuhuşa yöneldi. 1999'da bu hayatı bırakıp tiyatroya başladı. Taraf Gazetesi'nde köşe yazarlığı da yapan Özadikli, cinsel kimliği konusunda yaşadıklarını 'Cadının Bohçası' adlı tiyatro oyunu ile sahneye koydu. Daha sonra ameliyat oldu ve 'Bedenimde istemediğim bir şeyden kurtuldum' dedi.

DİĞER PARTİ MECLİSİ ÜYELERİ

HDP Parti Meclisi'nde ayrıca sanatçı Ferhat Tunç, Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, eski TTB Başkanı Gençay Gürsoy, SHP eski Ankara milletvekili Salman Kaya, Özel Yeşilköy Ermeni İlköğretim Okulu kurucusu Karabet Paylan, Ermeni yazar Mıgırdıç Margosyan ve Gökçeadalı Rum vatandaşı Karina Karanikola da bulunuyor. HDP Danışma Kurulunda da, Mithat Sancar, Nuray Mert, Tarık Ziya Ekinci, Vedat Türkali yer aldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Esmeray Türkiye Kars Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title