Haberler

HDP'ye Saldıran 40 Kişi Serbest

Güncelleme:

Aksaray'da dün yaklaşık 5 bin kişinin HDP İl Başkanlığı binasına saldırması sırasında gözaltına alınan 40 kişi, serbest bırakıldı.

Aksaray'da dün yaklaşık 5 bin kişinin Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı binasına saldırı girişiminde bulunmasıyla başlayan olaylarda gözaltına alınan 40 kişi serbest bırakıldı. Polisin grubu dağıtmak için kullandığı biber gazından etkilenerek hastaneye götürülen 38 kişi ise taburcu edildi. Ayağı kırılan 1 polis memuru da ameliyata alındı. Polis, kentte aldığı güvenlik önlemini sürdürüyor.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA ÇEVRİLDİ

HDP Genel Başkanı Sabahat Tuncel'in geçen salı günü il binasının açılış törenine katılırken çevredeki bir grup, zafer işareti yapan HDP'lilere tepki gösterdi. Ardından HDP seçim otobüsü taşlandı. Polisin oraya girmesiyle olaylar yatışırken dün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, HDP il binasına yürüyüşe geçti. Saldırı girişimine karşı önlem alan polis, öfkeli grubu dağıtmak için biber gazıyla müdahale edince ortalık savaş alanına döndü.

YARALILAR TEDAVİ ALTINA ALINDI

Çoğunluğu biber gazı ve gaz bombası fişeğinden etkilenen 38 kişi hastaneye kaldırıldı. Olaylar sırasında bariyerin devrildi, göstericiler de bariyerin üzerine basarak geçince demirlerin altında kalan Başpolis Metin Uğur'un iki bacağından kırıklar oluştu. Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Uğur ameliyata alındı. 38 kişi de yapılan tedavi ardından taburcu edildi.

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

Göstericilerden gözaltına alınan 40 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Olayların büyümesi nedeniyle dün akşam saatlerinde Konya, Niğde ve Nevşehir'den takviye Çevik Kuvvet ekibi çağrıldı. Konya'dan Aksaray'a TOMA gönderildi.

POLİS TEDBİR ALDI

Kentte güvenlik önemlerini artıran polis teyakkuz halinde. TOMO aracı Valilik binası önünde beklerken, HDP il binası önünde ve kentin farklı noktalarında polis önlem aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Sabahat Tuncel Metin Uğur Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500

Yorumlar (15)

MEHMETsay_s78@hotmail.com:

KURTLER 25 MILYONU ASAN OYLARINI AKILLICA KULLANSALAR.SORUN KALMAZ.

45
9
yanıtYanıtla
cemjhgl_isss@hotmail.com:

Kürdistani kurmamizdan korkuyorlar; ama korktuklari sey dogru, kurmayana denk durmayacağiz,bu bir gerçek herkeste biliyor onun için hiç kimse kuduz köpekler gibi kürt halkına saldırmasınlar.

17
23
yanıtYanıtla
TR29safaktr29@gmail.com:

şerefsizler bizim topraklarımızdan gidin o zaman,başka yerde ne halt ediyosanız edin.biz korkumuzdan değil-ihanetinizi yediremiyoruz ondan saldırıyoruz o kadar bu ülkenin ekmeğini yediniz şimdide sırtımızdan vuruyonuz.....

yanıt0
yanıt0
destan yazardestanyazar@hotmail.com:

it itin kuyruğuna basmaz tabi serbest kalacak

25
6
yanıtYanıtla
zavallımuhsin_1987_aksaray@hotmail.com:

arkadaşlar ben bir aksaraylı olarak söylüyorum aksarayda çok az kürt köyü var yerli değiller zaten göçmen bunların çoğu da kürt değil zaza ama şunu net söyleyebilirim aksarayda kürt nufusu yüzde 5 i geçmez yüzde elli diyenler var onları anlayamıyorum. herhade bakkal hesabını bilmiyorlar.onlara göre 2*2 =100

11
12
yanıtYanıtla
Bawerbaver3@hotmail.com:

aksaray kürtleri de googleden bak halep arşın meselesi.Çok az kürt var mış.Ne kadar az dediğin? kaç köy?googlede var söyle karşılaştır cahil.

yanıt0
yanıt0
AKSARAYLIfirat_68_17@hotmail.com:

Ya bi de pişkin pişkin yorum yapıyorsunuz polisin sizi hdp yi koruduğuna dua edin ... bi de buradan memnun olmayan varsa çeker gider YA BU DEVEYİ GÜDERSİNİZ YA DA BU DİYARDAN GİDERSENİZ ...

5
18
yanıtYanıtla
Bawerbaver3@hotmail.com:

Kürtlük Onurumuz İslam Canımız.Bu arada Aksarayın yüzde ellisinden fazlası kürttür.Aksararay da türkden fazla Kürt vardır.Genetikçiler tıpçılar inceleme yapsın hiçde türk bulamazlar.1 bilemedin 2 kan vardır yani genetikleri Kürt oğlu Kürt ve kısmen anadolunun eski halkları.itiraz eden araştırsın önce ne kadar Kürt köyü var görecektir.

16
4
yanıtYanıtla
Bawerbaver3@hotmail.com:

Halep ordaysa arşın internette.Bak bakalım googlede Aksarayda Kürt Nüfusu,İç adadoluda Kürtler de göreceksin Aksarayda Konyada ve Ankara tarihi Kürtlerin yaşadığı tpraklardır.

yanıt0
yanıt0
TR29safaktr29@gmail.com:

ulan yabancı kaynaklara inandığın nasıl belli kürtlerin çoğunluğu sonradan kürtleşmiş google felan uğraşma git bilimsel kaynaklara bak kürtlerin fiziksel özellikleri diye hiç benzemediğini görecen...aslen kürtler kumral ve renkli gözlü oluyomuş sonra araplar ve ermenilerle iç içe girince böle bişe çıkmış ortaya...

yanıt0
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title