Haberler

Hayvan Pazarında Kaymakam ile Besici Tartışması

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarını gezen Kaymakam Aziz İnci ile Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, başka il ve ilçelerden satıcıların gelmemesini isteyen besiciyle tartıştı.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarını gezen Kaymakam Aziz İnci ile Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, başka il ve ilçelerden satıcıların gelmemesini isteyen besiciyle tartıştı. Satışların düşüklüğünden şikayet eden besicinin tüm büyük ve küçükbaş hayvanlarını sattığını öğrenen Kaymakam İnce, "Herkes kendi rızkını yer. Siz burada rekabet olmasın istiyorsunuz. Bu pazarda rekabet olacak" dedi.

İnegöl Kaymakamı Aziz İnci, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ile dün ilçedeki hayvan pazarına gitti ve satıcıların dertlerini dinledi. Bir besici, Kaymakam İnce ve Belediye Başkan Yardımcısı Şen'e, başka il ve ilçelerden gelen ve belediyeye para ödemeyen hayvan satacılarının haksız rekabete neden olduğunu, bu nedenle hiçbir hayvanını satamadığını söyledi. Bu besicinin tüm hayvanlarını sattığını öğrenen Kaymakam Aziz İnce, "Herkes kendi rızkını yer. Siz burada rekabet olmasın istiyorsunuz. Bu pazarda rekabet olacak" diyerek tepkisini dile getirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen ise "Burası herkese açık bir hayvan pazarı. Burada yer olduğu sürece malını satmak isteyen herkese kapımız her zaman açık. Buraya her girişin bir bedeli var. Sizde burada satamayınca oraya gidebilirsiniz. Bizim için önemli olan vatandaşın uygun fiyata doğru malları almasıdır. Pahalı geliyorsa çadır almazsınız olur biter. Biz size çadır satınca başkasını pazara almayacağız diye güvence vermiyoruz ki. Böyle gereksiz provokasyon yapmayın. Beğenmiyorsanız gidin başka yerlerde hayvanlarınızı satın" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Şen, ayrıca, 500 dişi hayvan üzerinde yapılan testte 35 tanesinin gebe çıktığını, bu hayvanların sahipleriyle ilgili işlem yapıldığını söyledi. - Bursa / İnegöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Şen Aziz İnci İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title