Haberler

Hatay Kadem Genel Başkanı Yılmaz: Kadının İlerlemesi Adalet Meselesidir

Kadem Genel Başkanı Yılmaz: Kadının ilerlemesi adalet meselesidirKADIN ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Doç. Dr.

Kadem Genel Başkanı Yılmaz: Kadının ilerlemesi adalet meselesidir

KADIN ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, yeni Türkiye'nin yeni kadın hareketi olarak yola çıktıklarını belirterek, "Kadının ilerlemesi, sadece eşitlik meselesi değil, aynı zamanda bir adalet meselesidir" dedi.

KADEM Hatay İl Temsilciliğinin açılışı İskenderun Ramada Otel'de iş, siyaset, STK temsilcileri bürokratlar, belediye başkanları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. KADEM Hatay İl Temsilcisi Selma Tunç misyonları doğrultusunda ve farklı birikimlere sahip, üreten, haklarını bilen, bilmeyene rehber olan, milli değerleri taşıyan kadınların ulusal ve uluslararası platformda bir bütünlük halinde uyum sağlayabilen, dünya kadınlarıyla rekabet edebilecek düzeye getirebilen bir vizyonla bu yolculuğa çıktıklarını söyledi. KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz da, KADEM olarak kadın sorunlarıyla ilgilenmek, yerel sonlara çözüm ve politikalar üretmek, meseleleri saha içinde ele alabilmek için yola çıktıklarını kaydetti. Dünyanın değiştiğini, kitle iletişim araçlarıyla birlikte her geçen gün daha küçük köye dönüştüğünü savunan Yılmaz, şunları söyledi: "Bugün burada konuştuğunuz, bir saniye sonra dünyanın başka bir ucunda başka bir meseleye dönüşebiliyor. ya da burada yaptığınız bir hareket kar topu gibi devasa problem yumağına dönüşebiliyor. Çocuklarımızı kitle iletişim araçlarından, küreselleşmenin, kapitalizmin çıkmazlarından koruyabilmek için önce ailemizi korumamız lazım. Biz güçlü olacaksak da, bizi yönetmek isteyen dış mihraklara, kültürel emperyalizme karşı, kendi kimliğimizle ayakta duracaksak, kendimiz için değil toplumumuzla, ailemizle, çevremizle özgürleşmeliyiz. Şunu unutmayacağız, fikirler eylemlere dönüştükçe, daha anlamlı ve daha kalıcı bir hal alır. Biz bu fikirleri kalıcı kılmak için Türkiye'nin her yerinde örgütleniyoruz. Hatay'da bu örgütlenmemizin bir parçasıdır. KADEM olarak bu fikirleri hayata geçirmek üzere, yeni Türkiye'nin yeni kadın hareketi olarak yola çıktık. Nitekim kadının ilerlemesi, sadece eşitlik meselesi değildir. Kadının ilerlemesi aynı zamanda bir adalet meselesidir." nAK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'nın eşi Sibel Tosyalı, Atakaş Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş'ın eşi Nihal Atakaş birlikte açılış kurdelesini kestiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Yılmaz İskenderun Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title