Haberler

Hasta Okulu Seminerleri ' Fıtık ' ile Devam Etti

Kağıthane Belediyesi Kadın Kent Konseyi'nin İstanbul'daki özel hastaneler ile ortaklaşa gerçekleştirdiği, Hasta Okulu Seminerleri 'Bel ve Boyun Fıtığı' konusu ile devam etti.

Kağıthane Belediyesi Kadın Kent Konseyi'nin İstanbul'daki özel hastaneler ile ortaklaşa gerçekleştirdiği, Hasta Okulu Seminerleri 'Bel ve Boyun Fıtığı' konusu ile devam etti.

Vatandaşların, hastalıklar ve alınacak önlemler konusunda bilinçlendirilmesi adına Kağıthane Belediyesi Kadın Kent Konseyi ve Derindere Hastanesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Hasta Okulu seminerinde Bel ve Boyun fıtığı konusu ele alındı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Op.Dr. Mustafa Akgün bel ve boyun fıtığının en belirli semptomunun ağrı olduğunu belirtti. Ağrının sadece boyunda değil, kolda da olabileceğini belirten Akgün; "Bazı hastalar sorun yaşayan kolda belli parmakların ağrısından söz ederken bazı hastalar tüm parmaklarının ağrıdığını belirtiyor. Buradaki ağrıyı oluşabilecek farklı bir rahatsızlıktan ayırmamız gerekiyor. Her hastanın hikayesi farklı olabiliyor. Biz de ilk önce rahatsızlığı tespit için uğraşıyoruz. Boyun fıtığı teşhisi konduktan sonra ise tedavi süreci başlıyor." dedi.

Fıtığın etkilenen kas grubuna bağlı olarak güçsüzlük, hissizlik, yanma, uyuşma, idrar tutamama ve büyük abdesti kaçırma gibi belirtiler de verebileceğini belirten Akgün her ağrının ise hemen fıtığa yorulmaması gerektiğini aktardı.

Eğer fıtık zaman zaman ağrı yapıyor ve insan hayatını büyük oranda olumsuz etkilemiyorsa ilaç tedavisi uygulanabileceğini belirten Akgün, daha ciddi vak'alarda ise ameliyatın kesin çözüm olduğunu belirtti. Ameliyatın ardından fıtığın tekrarlama ihtimalinin olabileceğini de belirten Akgün; "Biz ameliyat ile fıtığı tedavi edebiliriz ancak tedavinin ardından başka bir diskte fıtık tekrar baş gösterebilir" dedi.

Gürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere vatandaşlar da ilgi gösterdi. Yaklaşık bir saat süren seminerin ardından vatandaşların fıtık konusu ile ilgili olarak akıllarında kalan soruları da yanıtlayan Akgün, erken teşhisin ve tedavinin her hastalıkta olduğu gibi fıtıkta da çok değerli olduğunu aktardı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kent Konseyi Kağıthane Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya mı uğradı? İşte Robert Fico'nun yaşadığı panik anları...
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title