Haberler

Hamitler’e Osmangazi Damgası

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi, İlçenin Dört Bir Yanında Sürdürdüğü Camii Çevresi Düzenleme Çalışmalarına Hamitler Hamitdede Camii'ni De Ekledi.

Osmangazi Belediyesi, Hamitler bölgesinde modern bir şehir yaratırken aynı zamanda camii çevre düzenlemeleriyle de bölgenin tarihi yapılarının çevresini güzelleştiriyor.

Cuma namazının ardından gerçekleşen Hamitler Hamitdede Camii çevre düzenlemesinin açılış törenine ev sahibi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti 22. Dönem milletvekillerinden Şevket Orhan, Ak Parti Bursa Milletvekili adayları İsmet Su, Kemal Şerbetçi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmangazi'de Yaşamak Ayrıcalıktır

9 ay içinde 80 mahalleye hizmet götürdüklerine dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar "Osmangazi'de yaşamak ayrıcalıktır" dedi. Hamitler'de tarihi dokunun ayağa kaldırılması çalışmalarının yanı sıra bölgede modern bir şehir de kurduklarını söyleyen Başkan Dündar "Kaçak yapının en yoğun olduğu Hamitler'de imar ve alt yapı çalışmaları ile Türkiye'ye örnek olacak muhteşem bir çalışmaya imza atıyoruz. Hamitler ve Yunuseli'de modern bir kent doğuyor" dedi.

Mahallelerin ihtiyaçlarını dikkate alarak hizmet ürettiklerine vurgu yapan Başkan Dündar "Osmangazi Belediyesi olarak tüm mahallelerimizde olduğu gibi Hamitler'de de hem modern kentin gereğini yerine getiriyor hem de tarihi yapıları hakettiği değere kavuşturuyoruz. Hedefimiz halkımıza her zaman en iyi hizmeti üretmek" dedi. Açılış töreninin ardından mahalle sakinlerine pilav ayran ikramı yapıldı. Başkan Dündar da mahalle sakinlerine "Biz burada yeni yaşam alanları yapıyoruz, sizler de yeşillendirin" diyerek çam fidanı dağıttı.

Hamitler Mahallesi Hamitdede Camii'nin bahçesinde eskiyen yapılar yıkılarak, yerine 83 metrekare alana sahip çok işlevli bir hizmet binası yapıldı. Çok amaçlı kullanılacak binanın içinde bay bayan tuvaletleri, gasilhane, dernek odası ve abdest alma yerleri gibi birimler yer alıyor. Yer

altına yapılan binanın üstü ise meydan olarak kullanılacak. Ayrıca camiinin bahçesinde çevre düzenlemesi ve zemin kaplamaları yapılarak bölgeye yakışan bir düzenleme gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title