Haberler

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Güncelleme:

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde düzenledikleri operasyonda İsrail askerleriyle yaşanan çatışma sonucunda yeni esirler aldıklarını açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü ise bunun doğru olmadığını iddia etti.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde bir operasyon düzenlediklerini belirterek İsrail askerlerini pusuya düşürerek yeni esirler aldıklarını duyurdu.

"İSRAİL ASKERLERİNİ TÜNELE ÇEKTİK"

El-Kassam'ın Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı görüntülü açıklamada "Cumartesi akşamı öncesinde Kassam savaşçıları, İsrail askerlerini Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir tünele çekerek komplike bir operasyon gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı.

İsrail askerlerinden bir grubu Cibaliya'daki tünellerin birinde pusuya düşürdüklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail askerleriyle sıfır mesafeden çatışma yaşandığını ayrıca gelen takviye güçlere de patlayıcılarla saldırılar düzenlendiğini kaydetti.

Hamas, Gazze Şeridi'nde İsrail askerlerini esir aldığını duyurdu

"ASKERLER ESİR ALINDI"

Ebu Ubeyde, tünele çekilen İsrail askerleriyle girilen çatışmada ölü yaralı ve esir olmak üzere tümünün ele geçirildiğini ve askerlerin ellerindeki askeri mühimmata da el konulduğunu söyledi.

Ebu Ubeyde'nin konuşması sırasında, tüneldeki operasyon sırasında öldürülen bir İsrail askerinin kaldırılmasının yanı sıra İsrail askeri elbiseleri, miğfer ve silahlara ait görüntüler paylaşıldı.

İsrail ordusunun, 27 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı kara savaşı sırasında ilk kez İsrail askerlerinden esirler alındığı belirtilirken, esir askerlerin sayılarına ilişkin bilgi verilmedi.

İSRAİL'DEN "DOĞRU DEĞİL" İDDİASI

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Daniey Hagari, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, askerlerin esir alındığına ilişkin açıklamanın doğru olmadığını iddia etti.

Kaynak: AA / Güncel

Operasyon İsrail Gazze Terör Dünya Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500

Yorumlar (28)

Hamdi Baba :

Terör örgütleri esir alıp reklam yapmayı sever

47
503
yanıtYanıtla
Yusuf Kaymak:

bunu diyen sen misin yazık sana

yanıt162
yanıt40
Kemal Tankut:

israil bir teror orgutudurr ona destek veren de teroristtirrr

yanıt366
yanıt14
Azra Erdem:

Allah masum insanlara çocuklara yardım etsin barış tez gelsin

415
2
yanıtYanıtla
Mehmet Taşgın:

Her yahudi katil esir onlarca masum filistinlinin özgürlüğü demek tebrikler

254
119
yanıtYanıtla
Mehmet Taşgın:

Bu yoruma dislike atanların düşüncesini merak ediyorum yahudi askerler katilmi değil filistinli siviller masummu değil neyi yanlış buldunuz ?

yanıt36
yanıt23
Esma:

onlar bence insan değil, dislike atmanın başka Bi açıklaması olamaz

yanıt35
yanıt3
rihamma baxhiyeva:

O yüzden mi 40 bin Filistinli sivil öldü ve ölmeye devam ediyor.. Hamas yanlış yaptı İsrail'e Gazzeyi işgal etmesi için yol verdi.. Hamas yiyemeyeceği bir lokma yutmaya çalıştı ve bedelini ordaki milyonlarca masum Gazze li ödüyor.. 5 rehine daha alsa ne olacak almasa ne olacak bu saatten sonra..

yanıt10
yanıt44
Timur:

Her Yahudi katil diyerek genelleme yapıyorsun. Her Siyonist katildir desen doğruydu. ABD'de birçok İsrail protestolarına oradaki birçok Yahudiler öncülük yapıyor, Siyonizme kendileri nefret kusuyorlar, Filistinlileri desteklediklerini açıkça söylüyorlar. Bunları bilmeden genelleme yapman yanlış. Kuran'da Hucurat 12 'Zanda bulunmayın' der. Maide 8 de 'Bir topluluğun çirkinlik ve kötülüğü sizi adaletsiz davranmaya asla itmesin' der. O yüzden dikkat.

yanıt6
yanıt1
ŞÜKRÜ GÜZEN:

Elhamdülillah Elhamdülillah Elhamdülillah

151
7
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title