Haberler

Halep Saldırılarına Tepkiler

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği ve Özgür-Der üyesi bir grup, Halep'te yaşanan olayları protesto etti.

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği ve Özgür-Der üyesi bir grup, Halep'te yaşanan olayları protesto etti.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) helikopter pistinde toplanan Genç İHH ve Özgür-Der üyesi grup, tekbir getirerek, "Suriye halkı yalnız değildir", "Katil Esed Suriye'den defol" sloganları attı.

"Halep yanıyor", "Rusya vuruyor Müslümanlar uyuyor", "Halep ateş altında", "Halep'e selam direnişe devam" yazılı pankart ve döviz taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Halil İbrahim Şen, Suriye'deki olayların altıncı yılına girdiğini belirtti.

Şen, "Altıncı yılına giren bu direniş, Suriye'de sadece nizamla mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda bütün yerli ve küresel şer odaklarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Suriye'de izzeti zillete tercih edip kıyama kalkan Suriye halkı kıyamın başladığı günden beri çok zor ve kısıtlı imkanlarla mücadelesine devam ediyor." diye konuştu.

Halep'in tüm dünyanın gözü önünde yandığını ifade eden Şen, şunları kaydetti:

"Cenevre'de sözde barış maskesi takanlar ve masada Esed'li geçisi dayatmaya çalışan ahlaksız, iki yüzlü ve vicdansız küresel sorun çözücülerden merhamet bekleyen yok. Ey aziz Halep halkı, alçakça ve şerefsizce bombardımanlara ve dünyanın iki yüzlü tutumuna rağmen şehadet kefenini kuşanarak mevzi terk etmeyen onurlu halk ve siz ey karanlıkları, fedakarlıkları ve adanmışlarıyla göz dolduran Allah yolunun adanmış erleri, müsterih olun, sabır edin ey Halep halkı."

Grup, açıklamanın ardından dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Üniversitesi İbrahim Şen Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title