Haberler

Halep'e Yol Açın" Kampanyası - Osmaniye

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Halep'teki sivillere destek olmak amacıyla oluşturduğu konvoy Osmaniye'den Hatay'a uğurlandı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının Halep'teki sivillere destek olmak amacıyla oluşturduğu konvoy Osmaniye'den Hatay'a uğurlandı.

"Halep'e Yol Açın" kampanyasına destek vermek üzere Salı Pazarında toplanmaya başlayan grup, araçlarına Türk bayrağı ve İHH flamaları asarak konvoy için hazırlık yaptı.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, gazetecilere burada yaptığı açıklamada, duyarlı Müslümanların sabahın erken saatlerinde Halep için bir araya geldiğini söyledi.

Türkiye'nin dört bir tarafından Cilvegözü'ne insanların akın akın gittiğini ifade eden Önal şöyle konuştu:

"Hükümetimiz, Halep'te mağdur durumda, zulüm gören din kardeşlerimizi tahliye etmenin çabası içerisindedir. Bu anlamda görüşmeler devam ediyor. Kardeşlerimize gıda yardımı ülkemizden gidiyor. Ben bu gün sıcak yataklarını terk ederek saatlerinde buraya gelerek, din kardeşlerimizin dertleriyle dertlenen duyarlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bir Müslüman'ın derdiyle dertlenmek kadar güzel bir şey olamaz. Bunu yürekte hissetmek lazım."

Yapılan duanın ardından 250 araçlık konvoy, Reyhanlı'ya doğru yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Suat Önal AK Parti Osmaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title